Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Sau vrei să spui și sub îndrumarea Duhului Sfânt. Sau pentru tine nu are sens? Apropo atitudinea ta este mai mult decât una sectară, protestantă.
|
iarasi e parerea ta personala
Citat:
Cum respecți punctul lui de vedere? Alegând prezervativul? Cam confuză afirmația ta, dar "treacă meargă"...Apropo crezi că Sf Ioana Gură de Aur și-a spus punctul lui de vedere pentru el sau pentru noi?
|
si pe al tau il respect cu toate ca nu sunt de acord cu el. O data ce Ioan Hrisostom a scris carti, cu siguranta a scris pentru posteritate
Citat:
Să înțeleg că faci parte din rândul lor?
|
fac parte din randul lor asa cum faci si tu. Faptul ca nu sunt de acord cu unele traditii NU inseamna ca cochetez cu protestantismul
Citat:
Dar părerea personală a unuia care a fost călăzit de Duhul Sfânt pentru tine nu contează? Aici vorbesc de Sf Ioan Gură de Aur, Sf Maxim Mărturisitorul, Pr Cleopa, Pr Dumitru Stăniloaie și alți sfinți și părinți pe care i-am citat. Te crezi mai în măsură decât ei să tâlcuiești Sfânta Scripură? Vezi tu excluzi Sf Tradiție dar spui că ești ortodox. Dragoș ți-a scris formula "matematică" a unui ortodox.
|
eu NU am talcuit Biblia si nici nu am ptetins ca as fi bun la asa ceva pentru ca sunt un om pacatos. Am mai zis si o spun din nou: NU exclud Sf. Traditie ci doar unele traditii, care nu stiu cat de "sfinte" sunt. Spre exemplu:vamile vazduhului-trditie care are destiu sustinatori din randul...stii tu la ce ma refer
Citat:
"Și a binecuvântat Dumnezeu pe Noe și pe fiii lui și le-a zis: "Nașteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l stăpâniți!" (Facere 9, 1). Fii atent ce binecuvântează Dumnezeu.
Acum hai să o luăm invers. Tu mi-ai tot cerut argumente biblice, eu nu am facut-o niciodată. Te rog adu-mi și mie argumente biblice în care Dumnezeu binecuvântează plăcerea și desfrânarea. Să văd cum îți tâlcuiești tu Biblia.
|
la Facere 9:1 ti-am raspuns intr-un mesaj anterior si NU are legatura cu casatoria. In legatura cu placerea fizica dintre doi soti NU exista versete biblice in care sa fie promovata si NICI interzisa. Daca Dumnezeu ar fi vrut sa o interzica cu siguranta ar fi existat versete biblice CLARE in care sa arate ca Dumnezeu interzice una ca asta, asa cum este combatuta desfranarea. Biblia spune CLAR: nu fura, nu desfrana etc, dar in legatura cu placerea fizica intre soti nu zice nimic
Citat:
Ai ales un exemplu cât se poate de nepotrivit. Dumnezeu a sădit în firea omului câteva legi fundamenale numite instincte, cum sunt instinctul conservării vieții și instinctul de perpetuare a vieții. La servici te duci pentru a câștiga bani, chiar dacă nu-ți place, dar cu banii câștigați îți acoperi niște necesități, adică să-ți cumperi de mâncare, haine, să îți poți permite un acoperiș s.a.m.d. Astfel stingi primul instinct.
Plăcerea produsă de împrunarea dintre soți a apărut după căderea omului din Rai. La fel cum și necesitatea de a supraviețui, adică de a munci pentru a mânca, a apărut tot după căderea din Rai. Înainte de cădere, Adam nu a avea aceste griji. Iar plăcerea a apărut în urma neascultării, a gustării din pomul cunoașterii, din pomul binelui și al răului. Iar sub orice plăcere e încolăcit un șarpe. Părinții ne spun să ne ferim de plăceri, nu să trâmbițăm că plăcerea este un drept legitim al omului, așa cum tu insinuezi.
|
de unde stii ca Adam si Eva nu aveau placeri fizice? Biblia nu ne spune asa ceva. Cine promoveaza o astfel de idee speculeaza