View Single Post
  #627  
Vechi 27.09.2012, 11:20:16
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Mesaje: 549
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
de ti-e frică nu scapi ....
Păi cum o să scapi de goluri? Golul este o iluzie perfectă care permite ca oricâte goluri să ocupe același spațiu, deci e ''materia'' perfectă pentru teoriile lui Euclid, păi într-un gol imens, poți avea drepte și puncte formate din goluri și ele pot să existe și să se suprapună parțial sau total și practic să valideze teoriile... și cine n-a văzut oare un caș cu goluri, un șvaițer?

Deci glurile există, și dacă ele există înseamnă că gata, scapi, teoria poate fi valabilă căci acolo unde apar probleme la plinuri, la capitolul goluri totul e posibil căci pe câte un gol n-ai cum să-l bănui că nu încape de alt gol căci golul e definit ca o lipsă și dacă prezența lui se manifestă prin lipsa lui de acolo, gata, nu mai ai cum să-l iei la rost, deci iată punctul perfect și oricât de mic și indivizibil peste care se pot suprapune oricâte alte puncte total sau parțial.

...Și pare că scapi, că ai scăpat.

Golul însă este o lipsă de ceva în ceva imens, deci acel ceva care există în ceva trebuie să existe și abea apoi golul este lipsa lui de acolo, deci întâi trebuie să avem ceva acolo pentru ca apoi să definim un gol, o lipsă, o porțiune lipsă, un spațiu gol de ceva în ceva.

Proprietatea golului este aceea că ea poate fi umplută cu ceva, dar poate ea fi umplută cu alt gol? Păi un gol nu poate fi umplut cu alt gol căci se pierde definiția golului, deși pare că se poate umple simplu un gol cu alte goluri... dar fiecare gol este definit de ceva care a fost golit și scos de acolo, iar cum acel ceva al unui gol este diferit de acel ceva sau altceva al altui gol însemnă că dacă am suprapune două goluri ar însemna că acolo au fost două plinuri diferite care s-au golit de acolo, dar cum ele nu puteau să existe în același loc în același timp e clar că respectivele goluri suprapuse sunt o iluzie și o minciună, căci doar un singur gol adevărat mărturisește de existența anterioară a ceva care s-a golit de acolo.

Există însă posibilitatea ca să fi fost ceva și acel ceva să se fi golit și apoi să fi fost umplut cu altceva și apoi să se fi golit și tot așa și astfel să obținem o suprapunere de goluri, de exemplu, într-un pahar punem pe rând câte un lichid și-l golim și umplem cu altceva și golim: lapte, apoi apă, apoi ulei, apoi, vin, apoi oțet, și o luăm de la capăt mereu și iar apă și... și le golim mereu și obținem forte multe goluri suprapuse, înse ele se pot defini doar împreună cu timpul și conținutul care s-a golit și astfel observăm că ele se suprapun temporal în memoria nastră astfel că fiecare gol este defint prin materia care forma plinul și timpul de la care plinul acela a fost golit și până la umplerea cu altceva, însă golurile niciodată n-au fost suprapuse ci în memoria noastră ele se pot surapune istoric în același loc dacă extragem de acolo timpul și le vedem deodată pe toate și ni se pare astfel că toate golurile se suprapun și pot ocupa același spațiu în același timp. Defapt în realitate golurile nu pot exista în același timp ci aici este o jmecherie făcută în inchipuire, o iluzie...

Deci nu scapi nici dacă ai impresia că dai gol!
Și practic teoria lui Euclid e falsă în realitatea atemporală, spațială, căci ei pornesc de la premisa că lumina și văzul merg pe o dreaptă înfinită de grosime 0+ și de acolo spațiul euclidian al dreptelor infinite și al punctelor și al axiomelor și teoremelor, însă o experiență foarte simplă negă această iluzie a spațiului euclidian real:

E suficient ca să stai lângă un foc fără fum opac dar care e foarte fierbinte și vei observa cum deasupra lui imaginile se deformează și practic e clar că pe acolo lumina și imaginile suferă distorsiuni, adică lumina nu merge drept. S-ar putea să fie la fel chiar dacă am avea o incintă vidată transparentă și pusă pe foc deoarece vidul acela compus din ceva s-ar deforma permanent și ar distorsiona lumina și miaginea în zona fierbinte.

Același fenomen optic se vede deasupra apei mărilor sau pe asfalt sau pe nisipurile deșerturilor... căci acolo ai impresia că vezi vapoare după curbura pământului de parcă sunt sub apă, iar pe nisip sau pe asfalt vezi ape, oaze... deci de aia ai impresia că vapoarele sunt după curbura pământului deși ele nu sunt mai departe de 1-2-3 Km, distanță la care curbura dacă ar exista, ar băga o ascundere a vaporului sub 1m, și dacă ar exista atunci nu ai mai vedea munții iar noi vedem catargul și apoi vârful catargului, deci o scădere cu 10-15m la 1-2Km. Practic imaginea sau lumina suferă schimbări de direcție, de unghi, prin mediu din pricina căldurii, a dilatării și a mișcării particulelor de apă și de aer și de cer prin care lumina și imaginea trec spre ochii privitorului.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionuț
Articolul este o explicația ridicolă la un fenomen de tip fata-morgana.