View Single Post
Vechi 27.09.2012, 10:37:14
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de r.mircea Vezi mesajul
considera ca ideea de evolutie este in contradictie cu Scriptura.
Este parerea dvs si o repesct Domnul Mircea.
Doresc sa subliniez ca (si) din punct de vedere duhovnicesc omul evoluleaza in hristificare prin conlucrarea cu harul Duhului Sfant. Treptele desavarsirii ("evolutiei") mantuirii sunt clare: despatimire, iluminare, indumnezeire prin har.

Citat:
Nu cred ca trebuie sa-mi fie rusine de faptul ca cred `prea` mot-a-mot ceea ce spune Biblia, atata cat imi ofera Ea pe acest segment, alaturi de indrumarile Sfintilor Parinti.
Sfanta Scriptura nu se intelege dupa placul fiecaruia, la fel si Scrierile Sfintilor Parinti. Trebuie inteles duhul lor... Sfintii Parinti au si scrieri stiintfice potrivit paradigmei stiintifice din vremea lor, deci in acest context epistemologic trebuie privite si intelese.

Citat:
Imi pare rau, inca o data, daca v-am ingretosat pe careva cu habotnicia mea,
Domnule Mircea, personal va iubesc intru Hirstos ca pe un frate...
Imi pare rau daca postarile mele va rascolesc sau va provoaca sentimente dureroase.

Citat:
si prefer sa nu continui sa dau raspunsuri pe acest topic. Este clar ca o astfel de abordare din partea mea nu duce nicaieri, ci doar risipeste energiile mele si ale domniilor voastre in discutii sterile...
Dialogul surzilor si discutiile sterile nu duc nicaieri evident... insa sunt si oameni (care gandesc, intelectuali... dar nu exclusiv) care cauta, care se folosesc de aceste discutii pentru a dori sa vina la intlnirea cu Hristos Iisus in Sfanta Biserica, in Sfintele Taine conform Sfintilor Parinti.

Citat:
PS2: nu-mi mai dati reply, decat daca vreti sa folositi o idee de la mine in discutia voastra. N-as vrea sa-mi incalc hotararea de a nu mai interveni.Doamne ajuta!
Am dat reply intrucat consider ca sunteti un om onest, interesat de dragoste (intru Hristos Iisus) si Adevar.
Va respect dorinta de a nu interveni. Poate nivelul discutiilor este prea "jos" sau poate prea "ridicat"... sau poate talantii dvs sunt in alta directie.
Astfel spun din toata inima: Doamne Iisus Hristoase milosteiveste-te de noi si daruiaste-ne har, pace, inteleciune spre mantuirea nostra si spre slava TA si a Sfintei Tale Biserici.

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";