View Single Post
Vechi 24.09.2012, 11:19:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De asta natalitatea românilor este una în ”top”?

Țiganii se îmulțesc așa cum este normal, iar noi pe fondul a mai multor ”scuze” ucidem sau ne ferim de de a avea copii. Iobagii aveau câte 12 copii și erau slugi. Rar mai întâlnim așa exemple în ziua de astăzi. Copilului nu trebuie să-i oferim totul, material vorbind, ci cele de folos și mai ales o educație corespunzătoare. Când va veni timpul își vor face fiecare după puteri și cu ajutorul lui Dumnezeu și al nostru ca părinți, rânduiala cuvenită. Noi suntem datori să le dăm viață și să-i creștem până când ei își vor putea câștiga existența. Dar nicăieri nu scrie că trebuie crescuți în puf. Ne-am obișnuit cu proasta idee că unui copil i se cuvine totul,că nu trebuie să-i lipsească nimic. Mare greșeală...de cele mai multe ori acești copii obișnuiți cu de toate se strică. Așa cum Dumnezeu are grijă de hrana păsărilor cerului, cu atât mai mult va avea grijă de cele de trebuință copiilor noștri, dacă noi am avea credință și nadejde în ajutorul lui Dumnezeu.
si nu cumva cei 12 copii ai iobagilor erau crecuti in lipsuri? Si te rog sa nu-mi mai pui cuvinte in gura pe care eu NU le-am zis. Eu NU am spus ca este bine sa ne ferim de a avea copii. Ei sunt o binecuvantare de la Dumnezeu. Dar sa facem ATAT cat puteam sa crestem bine, fara sa le lipsesca ceva, sa putem sa le oferim o educatie buna (scoli, facultate). Nu sa facem o echipa de fotbal (cu tot cu rezerve) si in rest Dumnezeu cu mila
Reply With Quote