Citat:
În prealabil postat de stefan florin
verset biblic in NT in care Hristos porunceste sa respectam sambata, asta am cerut de la tine amice
|
Hristos în NT ne-a dat o singură poruncă:
porunca iubirii. Și deși a spus despre ea că este "
nouă", e de când lumea și reprezintă esența celor
10 Porunci. Atenție: cele
10 Porunci, nu cele 9! Căci nu cred că desconsideri celelalte 9 porunci din Decalog, porunca a IV-a fiind singura desconsiderată și călcată în picioare.
Citat:
da amice: TREBUIE SA SCRIE IN BIBLIE, altfel este inventie omeneasca.
|
Bravos, ai devenit adept al "
Sola Scriptura"! Însă trebuie să știi că
Sola Scriptura nu înseamnă "
Sola Matei 5-7" (unde găsești poruncile lui Hristos), ci Sola
toată Scriptura! Trebuie să iei ansablul Cuvântului lui Dumnezeu, nu doar ce-ți convine ție. Iar despre Sabat găsești sute de versete în Scriptură și niciunde Hristos n-a afirmat că porunca a IV-a ar fi desființat-o. Dimpotrivă, a afirmat că n-a venit s-o strice, ci s-o împlinească (Mat.5,17). Ceea ce a și făcut.
Citat:
Daca in Biblie NU scrie ca Adam in Eden a respectat vreun sabath, atunci NU aprimit o astfel de porunca. A respectat Noe sau Avraam o astfel de porunca de la Dumnezeu?
|
În postarea de mai sus am arătat că Avraam a primit "
o astfel de poruncă", mai mult: Dumnezeu declară că a și păzit-o!
Citat:
aici te referi la Adam?
|
Da, mă refer la Adam [și Eva]. Acum poți răspunde la întrebarea mea...
Citat:
PS: ce intelegi tu prin faptul ca Dumnezeu s-a odihnit?
|
Înțeleg că ne-a oferit un model, nouă oamenilor. De fapt asta și zice prin porunca a IV-a din Decalog, că în virtutea
binecuvântării,
sfințirii și
observării Lui a Sabatului suntem noi obligați să procedăm la fel. Dumnezeu nu obosește pentru a a vea nevoie de "odihnă". La putem spune și despre Adam, în condițiile ideale ale Edenului.