Citat:
În prealabil postat de vsovivivi
ci iată că voi mă mustrați pe mine îndemnându-mă să nu cred în ce este scris ci să socotesc Scriptura o minciună și nu un Adevăr care cu cât o adâncești devine tot mai profundă și mai tainică și tot mai Adevărată depășind ceea ce este scris negru pe alb cu ceea ce nu este scris dar este Adevărat și care nu neagă niciodată ceea ce este scris decât ceea ce este răstălmăcit adică învârtoșat spre pierzare.
|
Nu, Ovidiu, nimeni n-a spus că Scriptura ar fi minciună. Cred, însă, că mai de folos ne este să extragem din ea semnificațiile, sensurile adânci, adică dumnezeiești, pentru că prin ele ne vorbește Dumnezeu, și să avem grijă să nu ne închinăm literei, care e scrisă de mână omenească, conform cu știința vremii la care a fost scrisă. Însă știința nu rămâne pe loc, rațiunea fiind un dar cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe om.
E adevărat că despărțită de Dumnezeu, rațiunea ne înșeală, făcându-ne să înțelegem sucit lucrurile. Deci nu fără Dumnezeu, nu fără Biserică, nu fără rugăciune să căutăm să înțelegem Scriptura.
Știu că ții foarte mult la opiniile tale și că nu te voi convinge cu nimic, așa că mă voi opri aici, rugându-te să mă ierți dacă te-am supărat.