Către sofiștii care mă acuză de născocirea inconștientă a sofismelor pt. prejudecăți!
Se pare că voi nu știți decât să aplaudați minciuna gLumii pe care o luați drept dreptate plină de adevăruri evidente doar fiindcă e propagată de o nebunie întreagă printr-o râvnă îngrijorată a prostiei celebre și îngrijorătoare, deși v-am spus cinstit și fără patimă tot ce știam de sus, de la Dumnezeu.
Dacă voi nu credeți decât ce vreți voi atunci pentru ce mă acuzați pe mine de lipsă de înțelepciune? Dar vă veți convinge cândva unde șade Dreptatea așa că nu mă supăr că nu vreți să faceți efertul de a pricepe, însă că Scriptura este o minciună și o poveste și doar o născocire plină de basme și metafore și vise și halucinații, aia s-o spuneți altora, nu mie păcătosului, căci Biblia și tot Cuvântul lui Dumnezeu este defapt istoria cea Adevărată și reală a omului cu Dumnezeul său și cu sfinții și drepții și îngerii și demonii și moartea... și Învierea.
Nu puteți crede fiindcă nu vreți să vă îndoiți de minciună și necredință ci voi vă îndoiți mereu musai numai de Dumnezeu căci așa v-a păcălit un sofist plin de sofisme sofisticate pentru ca necrezând voi în Dumnezeu să nu mai căutați Împărăția și Taina Sfințeniei și Taina Vieții Veșnice, ci să vă încântați și să vă flatați compătimindu-vă în fatalitatea superstițioasă a deznădejdii și să păcătuiți liniștiți la nesfârșit în iluzia că năluca voastră va dăinui deși nu vă întoarceți niciodată din eretisme și nu vă pocăiți și nu vă mai smeriți niciodată în taină ci iată că voi mă mustrați pe mine îndemnându-mă să nu cred în ce este scris ci să socotesc Scriptura o minciună și nu un Adevăr care cu cât o adâncești devine tot mai profundă și mai tainică și tot mai Adevărată depășind ceea ce este scris negru pe alb cu ceea ce nu este scris dar este Adevărat și care nu neagă niciodată ceea ce este scris decât ceea ce este răstălmăcit adică învârtoșat spre pierzare.
Nu vă mustru, nu vă dau lecții, însă o să vă mustre Adevărul căci numai Adevărul vă va face liberi tot așa cum și pe mine mă Eliberează mereu... veți fi liberi de mândrie și minciună și înșelare și ispisma viermochiului pofticios ce vă prelungește ispita pe care o săvârșiți în închipuire, adică spurcăciunea pustiirii la loc sfânt se va stinge iar lăudăroșenia deșertăciunii deșertăciunilor ca stăpâni ai deșertului va muri, adică locul cel cumplit unde nu mai există taine sfinte ci tainele răutății se va preschimba în loc de slavă a Lui Dumnezeu Cuvântul.
Pocăiți-vă deci cât mai este soarele sus pe cer ca să vă ierte aproapele care vă mâncă și vă bea năluca omului plin de averi furate, necinstite, pe care o lăsați peste tot în urma voastră de parcă ar face singură pui vi din pricina vredniciei voastre, lăudându-vă că sunteți originea unor noi și noi pui de năpârcă și de VIPeresuri otrăvitoare ce pun capcane înaintea celor cu care locuiți și printre care vă învârtiți.
Deci vă iert și vă doresc mântuirea ca să vă bucurați și voi cândva de Adevăr.
Last edited by vsovivivi; 07.09.2012 at 13:34:58.
|