Citat:
În prealabil postat de catalin2
Sa-ti reamintesc, m-ai intrebat o prostie, nu e doar o aberatie ce m-ai intrebat. Apoi ai facut acest topic pe baza raspunsului pe care singura l-ai dat la ce m-ai intrebat. Pentru ca eu ti-am raspuns mult mai tarziu.
In acel raspuns ti-am scris ce se intelege din ce m-ai intrebat tu. Adica tu intrebai daca se mantuiesc sigur si musulmanii, si hindusii (probabil prin faptele bune) daca as mai fi ortodox. Eu ti-am raspuns ca daca e asa cum spui tu inseamna ca si crestinimsul e doar o filozofie, te poti mantui si cu Mohamed sau Shiva, nu au importanta decat faptele. Asta in conceptia ta, ca tu ai pus acea intrebare. Noi il numim pe Hristos Mantuitor, nu unul din mantuitori.
Apoi ti-am mai scris ca noi avem invatatura revelata, nu ce spui tu din invataturile tale, adica faptul ca se mantuiesc toti, nu conteaza in ce religie sunt, daca ei cred in Iisus, etc.
|
Draga Catalin,
Te ascunzi dupa deget sau ce? Daca esti macar o data sincer in ceea ce spui atunci te mai intreb o data, si te rog sa raspunzi cu da sau nu: daca ai stii sigur ca s-ar mantui si gramada de necrestini, cei cu fapte bune, TU ai mai fi ortodox? Da sau nu? Te rog sa imi raspunzi simplu si la obiect.
Si acum iti mai pun o intrebare la care te rog sa imi raspunzi iar cu da sau nu: daca ai sti sigur ca s-ar mantui si multime de necrestini, cei cu fapte bune, Ortodoxia ar mai fi
pentru tine credinta mantuitoare? Da sau nu? Sau
pentru tine ar deveni o filozofie? Da sau nu? Raspuns simplu vreau. Si te rog sa raspunzi in ceea ce te priveste pe tine, nu sa faci ipoteze de cum ar fi pentru mine pentru ca esti departe de a imi intelege gandirea, raspunde deci exact la intrebare:
pentru tine cum stau lucrurile?