Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 19.08.2012, 22:01:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Data urmatoare sper sa ma respectati dvs. pe mine si sa nu mai puneti intrebari acum ca mi-am anuntat iesirea de pe forum ca sa nu ma puneti in situatia de a parea fara obraz sau fara raspuns pentru faptul ca nu voi mai raspunde.
Mai bine sa sufere onoarea ta decat adevarul. Eu o sa raspund la ce ai spus total eronat, nu am ce intrebari sa pun.
Citat:
Cat despre restul comentariilor dvs. sunt semnul prejudecatilor in care va scaldati. Am fost si eu candva de mulut in aceeasi stare iar cand omul este prizonier ei, vorbeste ca si dvs. si ca si altii de pe aici, fara sa isi dea seama ca de fapt, de dupa gratiile si lanturile prejudecatilor, striga neputinciosi la cei ce traiesc deja: "Adevarul va va face liberi".
De fapt nu iti dai seama, tu nu esti libera, desi crezi ca esti. E aceeasi situatie in care cineva spune ca vrea sa fie liber si sa nu mai fie incorsetat de morala si prejudecati, asa ca se apuca de o viata libertina. De fapt conceptiile tale era evident ca sunt 100% protestante, ai capatat un duh protestant care nu te mai lasa sa vezi adevarul, te tine inlantuita.
Daca la inceput familia se ingrijora ca ai inceput sa mergi la catolici, acum ai trecut si de catolici si ai ajuns la invatatura protestanta, din cauza duhului razvratirii. Un parinte spunea (nu-mi mai amintesc cine) cuiva care zicea ca merge la Vatican sa le vorbeasca catolicilor ca numai cand va vedea cladirile Vaticanului devine catolic. Mergand la protestanti sau la carismaticii catolici e o garav eroare pentru un ortodox, pentru ca e posibil sa ia un duh de acolo, care ii tine pe aceia in acea invatatura.
O doamna spunea ca s-a dus in America de Sud si neavand o biserica in apropiere s-a dus la catolici. Si dupa un timp a inceput sa i se para ca invatatura catolica e cea corecta. Venind in Romania intr-o vacanta a dat din intamplare peste cartea lui Klaus Kenneth si a inceput sa o citeasca. Asa si-a dat seama ca ortodoxia e cea adevarata si s-a lecuit de ratacirea in care intrase.
Tu de fapt esti cea care nu e libera, nu ortodocsii. Sper sa gasesti cararea cea stramta in viitor, ca acum esti pe campia cea larga.
Citat:
Uitati niste moaste catolice cu trup intreg conservat dupa schisma, gasiti pe pagina poza si cu moastele:
[COLOR=#810081]http://fr.wikipedia.org/wiki/Vincent_de_Paul[/COLOR]
Sa nu imi replicati ca-i catolic si nu protestant, ca nici la catolici n-ar trebui sa existe dupa teoriile ortodoxe. Si sa nu veniti cu tot felul de teorii cum ca n-ar fi ca cele ortodoxe cum fac unii care habar nu au despre ce vorbesc
In opinia ta cei care au habar se inchina si la mumii, ca si ele sunt trupuri neputrezite. Cred ca si eu ti-am spus ca sfintele moaste nu sunt doar trupuri neputrezite, pot fi si oase, deci trup putrezit. Important e sa fie dovada ca a ramas har in ele, nu sa fie neputrezite. Iar aceasta inseamna sa fie de o anumita culare, sa aiba miros de mir, sa fie usoare, etc. Tu ai vazut vreodata in ortodoxie sa fie sfinte moaste care sa arate asa? daca te-ai rupt de ortodoxie probabil nu ai fost niciodata sa te inchini la sfinte moaste.
Citat:
este de-a dreptul inexact ceea ce ati spus despre cei din vremea lui Ioan Botezatorul: Ioan Botezatorul este unul dintre cei mai mari asceti in timp ce Domnul era opusul dupa propriile Sale cuvinte din Biblie
Nu stiu ce ti-a raspuns Decebal ca nu m-am uitat, dar avem sfintele moaste ale Sf. Ioan Botezatorul, care a facut si fac multe minuni. Capul a fost luat de cruciati si se afla in Franta, la Amiens. Mana se afla in Muntenegru, dusa de acolo din Rusia, dupa ce au venit bolsevicii. Iar cei din Vechiul Testament pana la Iisus mergeau in Iad.
Citat:
Eu nu am citit nici o carte protestanta, aceasta cu cursul alpha este prima pe care am pus mana si abia sunt la pagina 20, si tocmai de aceea imi este clar ca oricine citeste Biblia, indiferent in ce Biserica ar fi, o intelege cam la fel pana la urma. In Ortodoxie insa Biblia este cel mai putin citita.
Cred ca o spui ca o gluma, si protestantii care sunt asemanatori snt zeci de culte fiecare cu invatatura sa diferita. In ortodoxie se citeste Sfanta Scriptura la fiecare Liturghie. Iar credinciosii o citesc cu respect, avand grija sa nu o interpreteze dupa capul lor si sa se trezeasca ca devin protestanti, mari teologi si sfinti in viata.
Reply With Quote