Citat:
În prealabil postat de Decebal
Ceea ce pot să spun este că eu cred că catolicismul este eretic. Nu exclud că există catolici care se pot mântui dar consider catolicismul erezie și heterodoxie.
|
Nu dv considerati asta personal, ci BO o considera . A-ti inceput ziua facndu-ma eretic,si o sfarsiti facand un miliard de oameni eretici.
BO poate sa afirme aceasta erezie ,pentru ca are multe minti luminate care s-au ocupat de asta .Dar eu neputinciosul si pacatosul ,ce castig daca ma apuc sa ii fac acum eretici pe altii?
E suficient ca nu ma simt bine ducindu-ma la ei,ca nu simt nici o emotie,parca nu as intra intr-o biserica .Dar sa ma mai apuc sa ii exclud,la ce imi foloseste mie personal?
Cu ce sunt mai aporpae de mantuire prin asta?
Asa cum excludeti pe catolici,asa veti exclude pe protestanti,pe restul omenirii,pe ecumenisti ,pe ortodocsii ce nu tin calendarul,pe cei din familia dv,si cercu se va restrange tot mai mult... De ce ? Pentru ca va luati dupa cuvinte si nu dupa inima.Inima ar trebui sa va spuna :traieste si iubeste ,si da slava lui Dumnezeu. In nici un caz inima dv nu a fost lasata cu menirea de a respinge un miliard de oameni pe care nu i-ati vazut niciodata ,printr-o simpa propozitie.