Subiect: Ecumenism
View Single Post
Vechi 18.08.2012, 21:15:42
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Dupa cuvantul tau, daca nu ai Har, nu ai mantuire. Poti tu sa afirmi ca tu ai Harul si colegii de forum catolici de exemplu, nu l-ar avea? Poti sa faci o astfel de afirmatie, da sau nu?
Aici nu vorbeam neapărat despre mine sau despre alți inși, iar pe de altă parte afirmațiile mele le mențin în condiția în care sunt ortodoxe. Nu pot să spun prea multe despre catolicii de aici de pe forum, ca inși, ca oameni; din ce am văzut până acum îmi este foarte clar că ei nu cunosc și nu înțeleg Ortodoxia, posibil să fi înțeles ceva din ea dar foarte fragmentar. Ceea ce pot să spun este că eu cred că catolicismul este eretic. Nu tăgăduiesc că sunt mai dezvoltați decât ortodocșii din multe puncte de vedere, nu tăgăduiesc că avem ce învăța de la ei, dar consider catolicismul eretic și heterodox. Ar fi multe de spus despre catolicism, am prea multe argumente că este vorba despre o bomboană otrăvită învelită într-un staniol foarte strălucitor. Dealtfel am deschis mai multe probleme chiar numai eu, care sunt un neica-nimeni în Biserica Ortodoxă, pe acest forum și văd că nu prea fac față provocărilor. Dacă luăm și criticile teologilor și sfinților Bisericii Ortodoxe deja lucrurile încep să se complice și mai mult. Nu exclud că există catolici care se pot mântui dar consider catolicismul erezie și heterodoxie.
Reply With Quote