Citat:
În prealabil postat de Tartaruga
Postarea ta Iustin se leaga si cu ceea ce a spus Domnul ucenicilor: ca ii trimite sa culeaga de unde n-au semanat. Semanatorul este Dumnezeu, oamenii vin apoi doar cu culesul.
Ceea ce m-a pus pe mine pe ganduri la un moment dat este urmatoarea parabola: faptul ca Dumnezeu a luat Via de la cei care o detineau in trecut si a dat-o altora care aduc roada. A luat deci via de la evrei si a dat-o la crestini. Cine garanteaza ca nu face lucrul acesta mereu si mereu? Ca da via mereu si mereu celor care aduc roada luand-o de la cei care lancezesc?...
|
Mereu este asa .Iar cei care lancezim suntem chiar noi . Nu cauta hotul in alta parte decat in tine insuti. Caci nu am adus inca roada,dar suntem plini de autosuficienta ,ca si cum chiar am fi ceva. Roada care o vrea Dumnezeu este un suflet curat. Caci Dumnezeu nu se uita la fatza omului ci la inima sa . De aceea curatenia sufleteasca este cea dintai calitate ,dar si cea la care se ajunge cel mai greu .Sa ne rugam dar pentru toti cei care i-am neecajit azi,si sa ne punem toata speranta in Dumnezeu,caci fara El,nimic nu am fi