Citat:
În prealabil postat de iustin10
Urasc ecumenismul ,daca el inseamna abdicare de la ortodoxie ,fie si in cel mai mic aspect.
|
Ecumenismul presupune, într-un fel sau altul, abdicarea de la Ortodoxie.
Citat:
Dar a dialoga doar cu ceilalti ,fara a cauta unul sa conviga pe celalalt, nu cred ca poate cumva diminua credinta. E ca si cum am zice ca credinta noastra e ca o frunza in vant,care la auzul unei alte parerei,gata,o ia la vale.
|
Punct de vedere heterodox anti-ortodox și eretic. În primul rând că datoria ortodoxiei nu este să dialogheze. Adevărul se afirmă, nu se supune dezbaterii și dialogului. În al doilea rând, ortodoxia nu poate dialoga decât cu intenția, mai mult sau mai puțin vădită, de a convinge că aici este adevărul; se pot accepta lucruri benefice de la alții, se pot face împrumuturi de la alții, trecute prin filtrul ortodox, dar atitudinea de convertire a celorlalți la Biserica Ortodoxă trebuie să rămână permanentă, chiar dacă nu afirmată la modul cel mai fățiș.
Citat:
Hrisots cel mai bine se descopera in Ortodoxie. Dar ,pe mine ma fascineaza sa il descopar si in tot restul religiilor si credintelor si al vietii.
|
Ce ușor este să faci afirmații ecumeniste fără nici o probă în spate.
Citat:
Daca as fi ecumenic as zice ca exista un dumnezeu oarecare in toate. Dar eu nu zic ca este un dumnezeu oarecare ,ci zic ca Hristos ,cel care a adus Evanghelia pe pamant ,este in toate .
|
Am înțeles prietene panteist, bine că ți-ai scos hramul pe care îl porți așa ca să știm și noi. O fi Christos prezent în toate într-un anume sens și fel, problema este că asta nu Îl face accesibil tuturor.
Citat:
Si atunci cum sa nu avem puncte comune cu protestantii? Si chiar si cu intreaga omenirei?
|
A spus cineva că nu avem lucruri în comun. Faptul că suntem oameni este un lucru comun.
Citat:
Avem in comun varful muntelui ,iubirea,ca nici ortodoxia nu cauta altceva. Dar sunt diferite cai de a ajunge acolo ,iar ortodoxia este una din cele mai sigure.
|
Cu astfel de afirmații ți-ai arătat îndeajuns hramul pe care îl porți. Nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin Fiul, și problema este că Fiul este Capul Bisericii iar Trupul lui Christos, adică Biserica, este spațiul în care se intră în comuniune cu Fiul spre a se putea ajunge la Tatăl. Deci multitudinea de căi pe care ne-o propovăduiești nu este decât o vrajă, singura cale fiind Biserica lui Christos. Sfântul Spirit este unul al unității, nu al împrăștierii, este unul al adevărului, nu al ereziei și minciunii.
Citat:
Daca esti musulman,tot in iubire te ai nascut,la fel si daca esti ortodox. Si fiecare in viata lui extrage cat poate din acest adevar unic :unul mai putin , unul mai mult.
|
Da, bine, atunci să fii sănătos și pacea lui Allah să fie cu tine.
Citat:
Nu conteaza adevarul lucrurilor care il spunem ,ci duhul in care vorbim.Daca vorbim in duh de dragoste,chiar daca gresim vom fi iertati.Dar daca vorbim in duh de superioritate si cearta,de respingere ,incercand sa construim ziduri acolo unde Hristos le-a surpat,atuinci,chiar daca spunem cele mai mari adevaruri ,nu vom fi ascultati ,caci cuvantul este pe buzele noastre,dar nu l-am inteles inca,nu pleaca din noi...
|
Cu astea ai pus capac la toate, colegu'. Dacă pentru tine nu contează adevărul, și crezi că poți vorbi adevărul în duhul minciunii și al ereziei, atunci să fii sănătos cu heterodoxia ta mai departe.