Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Se pare că nu trebuie să mai facă ritualul căsătoriei, din ceea ce m-am documentat.
Da, fiindcă, în timp ce nebotezaților Dumnezeu le cere aplicarea legilor naturale, deci căsătoria naturală este suficientă, botezații au promis că vor asculta lui Cristos ca unui Împărat și unui Dumnezeu.
Nu se aplică, fiindcă noi nu credem că există un Cuvânt al Domnului care să permită despărțirea în caz de adulter. Iată Cuvântul Domnului, pe care Biserica îl propagă națiunilor: "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă!".
|
Multumesc Mihnea.
Pentru primul caz, rezulta ca, chiar si in absenta ritualului casatoriei, acea casatorie este sacramentala in urma botezului celor doi. Cum atunci nu se aplica:
"Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta"? Cum de apostolul Pavel avea puterea de a decide o posibilitate de despartire trecand peste aceste cuvinte ale lui Dumnezeu?
Pentru cazul doi: cand au promis ceva lui Dumnezeu cei care sunt atei desi botezati bebelusi? Ca doar ei nu au promis nimic in momentul botezului si nu pot fi nici responsabili pentru faptele altora facute fara sa le fi cerut bebelusul nimic. Cum atunci se considera ca ar fi promis ceva lui Dumnezeu cand promisiunea a fost facuta de altii?