View Single Post
Vechi 07.08.2012, 00:43:15
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Mi se pare corectă argumentația, cu o singură excepție: nu-mi pot imagina că această generalizare a bucatelor curate să se refere la absolut tot ce mănâncă azi oamenii, căci nu-mi pot imagina un fariseu, un apostol, ori pe Iisus mâncând gândaci, șobolani, ori viermi. Despre asta era vorba...

Cred ca de aici deriva refuzul dvs. de a accepta versetele biblice, de la faptul ca dvs., la fel ca si Ap. Petru la inceput, nu va puteti imagina o apropiere fata de ceea ce ati fost invatat ca este necurat. Apostolul Petru a sfarsit prin a manca cu paganii, si cu siguranta paganii nu mancau casher si ei insisi nu erau curati dupa Vechea Lege. Asa cum apostolul s-a putut apropia pana la urma de pagani, tot asa s-a putut apropia si de mancarea lor. Cum de altfel o facuse deja cand era in compania Domnului care manca si cu paganii. Niciodata ap. Petru nu a ripostat cat Domnul era cu ei, nu I-a zis niciodata ca el nu intra cu Domnul in casa pagana si la masa cu paganii, ci a ripostat numai dupa ce Domnul nu mai era cu ei, ca si cum cele facute deja cu putin timp in urma ar fi fost uitate. De unde se vede cine curatea si omul si bucatele.
Iar acum imi vine in minte o intrebare: scrie cumva in Biblie ca cei trimisi la oameni sa ii evanghelizeze trebuie sa manance ceea ce oamenii le pun pe masa? Sau am citit-o in alta parte?

Last edited by Tartaruga; 07.08.2012 at 00:45:46.
Reply With Quote