Citat:
În prealabil postat de Decebal
Nu doar teoria cere așa. Ți-am spus foarte clar că în practică l-au pus preoții catolici să semneze acea Declarație. Practică, nu teorie! Iar la catolici regulile sunt reguli, nu te joci cu regulile, nu vezi atâtea "pogorăminte" și "iconomii" ca la ortodocși. Deci pe acel bărbat ortodox practic l-au obligat, l-au constrâns să semenze Declarația. Altfel, la adio căsătorie "catolică". Poate ar fi putut să facă la ortodocși și să își crească copiii în Ortodoxie, însă nu știu dacă nu cumva respectiva catolică ar fi fost excomunicată de Biserica Catolică.
|
Decebal, eu la altceva ma refeream. Practic a semnat declaratia dar continutul celor semnate este pur teoretic. Dupa casatorie isi creste copiii cum vrea, de comun acord cu sotia bine-nteles. Ceea ce vor ei conteaza.
BO are canoane care interzic o astfel de casatorie, deci in trecut nu s-ar fi putut casatori decat la catolici. Acum se poate casatori si la ortodocsi cu pogoramant, si stiu un caz roman-maghiara ce au facut casatoria la ambele biserici.
Iar in BO se petrec lucruri mai grave pentru ca in BO au fost oameni constransi sa se boteze pentru a se putea casatori cu partenerul ortodox. Dvs. faceti caz de o declaratie sub constrangere, ce parere aveti atunci de un botez sub constrangere? Nici una nici cealalta n-ar trebui sa existe, dar din doua, declaratia este cea mai putin grava.