View Single Post
Vechi 05.08.2012, 01:59:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Cuvinte la care trebuie îndelung meditat și probabil nu numai meditat. Nici eu nu vroiam, tot așa din prea multă încredere, să cred și să accept că se întâmplă astfel de lucruri. Până când am aflat și eu tot așa din surse "oficiale" cam despre ce este vorba și tot stau și mă gândesc cum încă se mai poate accepta așa ceva; nu cred că este vorba despre o chestie generalizată, însă chiar faptul că ar exista cazuri de simonie este deja de o extremă gravitate și cu consecințe și implicați foarte grave din punct de vedere spiritual, moral și nu numai, pentru că știm că erorile morale și spirituale duc și la consecințe grave în alte planuri ale existenței. Din câte am înțeles ar exista niște utilizatori precum AlinB care au dat de înțeles că știu mai multe lucruri din interiorul Bisericii, lucruri pe care noi, prostimea, nu le cunoaștem și prin urmare nici nu am avea îndreptățire să ne dăm cu presupusul. Poate vă explică ei, spre exemplu AlinB, mai mult lucruri. Să sperăm că intervențiile de pe forum nu vor rămâne doar material de studiu pentru foștii sau actualii securiști / informatori / "sifonari" / "ciripoi" din BOR.

Domnu' Exper Teolog, faceti confuzii grave, da' poate nu cunoasteti definitia simoniei.

De hirotonit este hirotonit oricine, si e gratis, unde primeste parohie este partea a doua.

Daca esti orasean si nu-ti place sa pui osul la munca campului (la propriu si la figurat) si astepti sa faci repejor bani de masina si vila, sigur ca tanjesti dupa parohie de oras, cat mai mare si avuta, nu cartier de oameni saraci care traiesc de pe o zi pe alta.

Daca n-ar exista categoria asta de asa zisi preoti si oameni care sa simpatizeze cu vezi Doamne, nobila lor cauza, n-ar exista nici problema "se dau bani pentru parohii 'bune'".
Reply With Quote