Citat:
În prealabil postat de Doriana
Bun, pana la urma cum vezi tu calea spre mantuire? Ca nu te inteleg. Ar trebui ca adevaratul cautator, ca dovada ca el cauta cu adevarat, sa citeasca sau sa intrebe pe preoti?
|
Eu asa vad lucrurile.
Tu vezi ceva ne-natural in asta?
Este o vorba "
cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea calatoreste".
Iar uneori trebuie sa calatoresti inclusiv cu picioarele pentru a gasi persoana potrivita caruia sa-i pui intrebarea.
Dorinta de mantuire trebuie sa se manifeste cumva in exterior,
daca nu este osteneala, nu este nici rasplata.
Sau altfel spus, "vrednic este lucratorul de plata sa".
Daca vrea plata dar lucrare sa o faca altii..
Citat:
Iar crestinul, in afara de a lucra pentru el insusi ar trebui sa astepte sa fie intrebat, eventual sa scrie carti?
|
Poate fi si misionar daca acolo bati, insa daca are o harisma in acest sens ca misionarismul nu se face cu sloganuri si nu e de nasul oricui.
Citat:
Sau la ce e bun un crestin care cunoaste?
|
E bun sa puna in practia ceea ce cunoaste pana cand "lumina lui va straluci inaintea oamenilor" si fara sa-l ia gura pe dinainte crezand ca e facut sa invete pe altii cand poate de fapt nu are harul asta si mai rau face ridiculizand si credinta a carui exponent se crede.
Citat:
E doar o analiza la rece; o simpla observatie. Chiar daca as vrea sa ma plang nu as face-o inaintea ta, si cred ca stii de ce.
|
Pai intr-un fel te-ai plans deja, ti-ai spus oful, ti-am dat exemple de demersuri aparent bine intentionate dar esuate si cum si de ce au esuat.
Mai departe cred ca esti destul de matura sa pricepi daca ai si o farama de
simtz auto-critic si nu l-ai irosit pe tot indreptandu-l cvasi-exclusiv
in afara ta.
Citat:
Faptul ca nu vad zaharelul la tine nu inseamna ca nu se gasesc alte solutii.
|
Zaharelul la mine? Nu e la mine, ai priceput prost.
Sigur ca solutii sunt peste tot dar alea bune sunt rare.
Stii cum se zice: "ingusta e calea care duce la Viata si putin sunt cei care o afla".
Sigur, poti sa gandesti ca te afli pe calea cea ingusta, dar sa stii ca realitatea nu se deformeaza ca sa se muleze pe vointa noastra care vrea sa sfideze legile fizicii spirituale.