View Single Post
Vechi 01.07.2012, 21:42:51
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Că Basarab I a fost botezat catolic (murind, însă, probabil în schismă) este un lucru de care nici un istoric serios nu se îndoiește. Nici chiar cei ortodocși. De asemenea, de faptul că era de neam cuman, ipoteză susținută (printre mulți alții) de istoricul serios ortodox Iorga. Numele tatălui său era Turcomer, ce ADN vreți mai mult ? Ca să nu mai amintim că el a rămas în memoria populară sub porecla de "Negru-Vodă".

În ceea ce privește remarca dv malițioasă cu poporul civilizator cuman: din păcate, elementele civilizatoare catolice s-au ciocnit, pe tristul teatru al țărilor române, cu elementele de deznaționalizare ortodoxe, așa cum au fost bulgaro-slavii. Ultimii au câștigat partida, trăgând iremediabil țara noastră în aventura inițial levantină, apoi muscălească.
Daca puteti sa imi explicati. Am o nelamurire. Pe teritoriul romaniei au trait gotii de vest (vizigotii) care au fost convertiti sau mai bine spus pastoriti de Wulfila. Wulfila era um mitropolit trimis de Constantinopol si deci apartinea crestinilor din est (actualmente numiti ortodocsi).

Cum se face ca mai suntem inca o data convertiti la crestinism si aceasta dupa 1000 de ani. Am pierdut crestinismul, credinta si am revenit la paganism inte anii 400-1300?
Reply With Quote