View Single Post
Vechi 28.06.2012, 23:00:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Nu am inteles insa ce legatura are smerenia cu faptul de a tine ascunse aceste marturii. Este ca si cum l-am acuza pe Domnul ca facand publica cu tot dinadinsul masura credintei celor pe care ii vindeca prin minuni, si invatand sa nu tinem lumina sub oboroc, prin acestea Domnul ar fi invatat vreo lipsa de smerenie la aceia. Eu nu prea vad lipsa de smerenie aici, Domnul este cel care a lucrat si care lucreaza, si Lui i se dadea si i se da slava, nu omului. Puteti deci dezvolta putin subiectul?
Multumesc!
Are legatura cu acelasi indemn al Domnului de a nu arunca margaritarele la porci si a nu sti stanga ce face dreapta.

Citat:
Din cate spuneti, cei care tin ascunse minunile si le dezvaluie doar celor apropiati, o fac si din teama de a nu fi luati in ras (margaritarele aruncate porcilor). Poate ca au dreptate, insa in cazul acesta lumina este tinuta sub oboroc, sau poate aceast cuvant inseamna altceva?

Probabil te referi de fapt la Matei 5:16.

Nu trebuie decat o elementara doza de bun simt sa-ti dai seama ca una este sa vada oamenii in tine roadele credintei si alta e sa te lauzi tu: "apai am facut cutare minune, am cutare virtuti, etc".

Citat:
Nu prea am inteles contra-argumentul cu Benny Hill, ci observ ca sunt date contra-argumente de pomi cu roade rele la exemplele de pomi cu roade bune. Este ca si cum eu as spune ca intr-o clasa elevul X este un elev bun iar voi ati raspunde ca scoala acestui elev este de fapt un bar pentru ca elevul Y se da in spectacol rau de tot cine stie pe unde.
Logica e simpla si daca n-ai suferi de orbire selectiva se rezuma la un fapt elementar.
Asa zisele tale miracole nu pot fi probate nici ca miracole autentice.
Iti place tie sa crezi ca sunt miracole autentice si pe baza lor vrei sa te faci catolica, harismatica, mai stiu eu ce?

F. bine, drum intins.
N-ai fi nici prima nici ultima persoana care o scranteste in urma unei abordari rationaliste a Bibliei desi cred ca nici macar de asta e vorba.

Nu m-as mira de fapt sa fii ateu.

Citat:
Tocmai din cauza actiunii diavolilor in lume, domnul Iisus a spus sa ne uitam la roade pentru ca pomul rau (diavolul) nu poate face roade bune. Daca ar putea, pai atunci Domnul si-a racit gura degeaba sa ne invete cum sa il deosebim. Ori El tocmai in acest context ne-a invatat sa privim roadele. Deci daca dati exemple de oameni care se dau in spectacol cine stie pe unde, roadele vorbesc de la sine pentru aceia.
Discernamantul e un dar a lui Dumnezeu si nu orice pacalici care invoca Biblia pentru a impune niste idei aiuristice, neaparat il are.
Aici te incadrezi si tu, zic eu.

Last edited by AlinB; 28.06.2012 at 23:21:17.
Reply With Quote