Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Fără îndoială că credințele greșite nu sunt inspirate de Duhul Sfânt. Însă în deplinătatea inspirației divine nu se află niciunul dintre noi. Biserica o păstrează integral, în sobornicitatea ei. Dar când unul zice „Domn este Iisus Hristos”, acela mărturisește Adevărul, deci este în Duhul Sfânt.
Faptul că de Adevăr ne împărtășim cu toții doar în parte, indiferent în ce limite confesionale ne-am situa, nu îl relativizează pe el. Cine vrea să acceadă la deplinătatea Adevărului, a Duhului Sfânt, o poate face doar în Biserică. Aici e deschisă calea urcușului neîncetat, a unirii depline cu Hristos.
|
Ca intelegem doar in parte da,dar doar in Adevar,eu asa inteleg,nu exterior de Adevar ci in Adevar,intelegerea completa fiind,cum ai spus si dumneata, un urcus neincetat,dar in Adevar.Nu pe langa el.Probabil tot o chestiune de nuanta ca si cele spuse in Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov 2,19 :).Mai ramine problema cum un om poate ajunge sa marturiseasca ce ai spus dumneata da eu zic ca vor mai fi pareri si in definitiv nu s-a spart(de fapt n-a curs nici o picatura)din izvoru' intelegerii duhovnicesti la subsemnatu.
Cu multumiri frate! Doamne ajuta!+