View Single Post
Vechi 16.06.2012, 10:52:03
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
In fiecare minut putem sa gresim.

Eu imi iau drept indrumatori spirituali Vietile Sfintilor. Mai inainte de Marea Schisma, era suficient sa spui: ,,Sunt crestin!'', ca sa fii martirizat. Despre acest tanar nici nu se spune carei confesiuni crestine ii apartinea. El deja a facut un salt urias, demn de apreciat. Nu scrie ca ar fi hulit icoanele sau ca ar fi ponegrit-o in vreun fel pe Maica Domnului. Nu. El a crezut cu sinceritate in Hristos si atat. L-a marturisit si s-a botezat in propriul sange! Apoi n-a mai savarsit niciun pacat!

Daca Biserica il va canoniza sau nu, este o problema ce tine de multe aspecte. Din moment ce s-a purtat ca un ortodox adevarat, pentru mine el este ortodox si-l apreciez. Nu pot sa nu apreciez ceea ce este de apreciat la traitorii crestinismului, indiferent carei confesiuni ii apartin. Virtutea e virtute. Uneori cei de alta confesiune au o ravna in credinta lor gresita pe care nu toti ortodocsii o au. Mare este Dumnezeu care poate sa-i considere si pe aceia ortodocsi, daca savarsesc cele ale Ortodoxiei, ei nefiind vinovati ca s-au nascut si au fost educati intr-o credinta gresita.

Dar, intrucat exista suficienti sfinti ortodocsi, noi, ortodocsii, avem suficiente repere in credinta noastra. Nu e cazul sa tanjim dupa reperele altor confesiuni.Dar nici sa le negam cu atata vehementa, caci nu numele de ,,ortodox'' ne matuieste, ci trairea Ortodoxiei in duh si adevar.

Chiar daca nu-i vom trece numele in calendar, trebuie sa pretuim mucenicia lui, caci ne-a dat o lectie impresionanta. Dumnezeu sa-l numere cu cei alesi ai Sai!
Foarte bine spus!

Tanarul n-a fost ucis pentru ca a trecut la baptisti, la catolici, la ortodocsi sau la adventisti, el a fost ucis pentru ca a crezut in Hristos pana la sacrificiul suprem, moartea sa a fost cu adevarat intru ceva, a fost intru Hristos, e moartea care merge spre mantuire, spre victoria finala asupra mortii, e botezul sangelui care te spala de pacate.

"Daca cineva nu primeste Botezul nu se mantuieste, afara numai de mucenici, care primesc Imparatia si fara de apa. Mantuitorul cand a mantuit lumea pe cruce si cand i s-a impus coasta, a izvorat sange si apa, casa se boteze cu apa, cei ce se boteaza in vreme de pace si sa se boteze cu sangele lor, cei ce se boteaza in vremea prigoanelor. Mantuitorul numeste si mucenicia botez, cand zice : ”Puteti sa beti paharul pe care Eu il beau si sa va botezati cu botezul cu care eu ma botez?” (Cararea Imparatiei – Parintele Arsenie Boca)

Last edited by ioanna; 16.06.2012 at 10:59:22.
Reply With Quote