View Single Post
Vechi 01.06.2012, 15:29:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Subiectivi suntem cu totii, dar tot cu totii ar trebui sa ne luptam cu asta. Da, pedofili, simoniaci, tradatori ai tainelor, masoni infiltrati si alte gunoaie au fost, sunt si vor fi in toate confesiunile, de la nestorieni la catolici si de la ortodocsi la anglicani.
Subiectivi suntem cu totii, dar unii spun adevarul si altii spun neadevaruri. De exemplu si adventistii cred ca spun adevarul si ortodocsii cred ca spun adevarul, dar nu e la toti, ci doar la ortoodcsi, adica adevarul nu e si el subiectiv.
In alta ordine de idei una sun tpacate mari si alta ca un preot ia prea multi bani. Ce vina avem noi ortodocsii sa BC a pierdut carma de 1000 de ani? Nici catolicii obisnuiti nu au o vina, dar acum ne facem ca nu vedem nimic, doar ca sa nu suparam pe nimeni. Nu o sa mai zicem ca tinem duminica pentru ca ii supara si afecteaza pe adventisti, in extremis o sa facem ca ei, ca doar e mai bine sa fie intelegere decat sa ne certam pe samabata.
Problema dintotdeauna atata pe forum cat si in lume ste ca cineva care nu este in adevar nu o sa-i placa atunci cand cineva spune adevarul, pentru ca el contrazice ce spune el. Si toti din toate cultele si religiile cred ca sunt in adevar. Din cauza asta s-a ajuns mai intai la corectitudine politica (sa nu spui ceva ce-l afecetaza pe celalalt) si concomitent s-a trecut si la fapte, adevarul a devenit relativ, fiecare vede din unghiul lui, e mai importanta intelegerea. (adica ecumenismul, modernismul).