View Single Post
Vechi 16.05.2012, 01:16:00
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
faceti fagaduinte si le pliniti Domnului!, zice psalmistul.

Grav lucru este atunci cand un tanar fagaduieste sa ramana in manastire si apoi se razgandeste. NU e de gluma cu asa ceva. Nu e vorba doar de o promisiune, evorba de asumarea unei cruci si apoi de lepadarea ei!
..............
Tânărul nu a făgăduit să rămână în mănăstire pentru că nici nu intrase încă.

E drept că și-a propus o anumită cruce pe care, însă, n-a biruit-o; nu a lepădat-o, zic eu, ci nu și-a asumat-o deși(credea el) a dorit-o.
El n-a depus voturi în cadrul lungului proces de închinare în fața lui Dumnnezeu, proces pe care nici nu l-a început.

Eu cred că suferințele ce-au urmat(?) nu sunt o consecință a dezicerii sale de promisiunea solemnă făcută lui Dumnezeu pentru că Dumnezeu știe mai bine ce poate fiecare și-n milostivirea Lui are înțelegere pentru fiecare alegere a noastră fără nicio exagerare, cu atât mai mult cu cât, persoanelor afierosite(dedicate), El le dă haruri și puteri mari pentru a birui greutatea crucii(misiunii).

Eu spun că suferințele de care se plânge subiectul nostru nu sunt absolut deloc suferințe(cine nu are parte de ceva asemănător?), ci dovada că el e o persoană nehotărâtă care nu știe ce vrea și care își propune(dorește) scopuri pentru care nici nu e pregătit și nici nu se străduiește.
Reply With Quote