Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Nu inteleg mania unora sa vada in viata la tara raiul pe pamant. Eu inteleg ca exista mai multa credinta atunci, dar ma indoiesc ca oamenii nu erau la fel de pacatosi, poate mai ascunsi ca acum pentru ca exista mai mult bun simt.
Nu cred ca trebuie sa facem apologia frigului indurat de femei in vremea aceea, vad la bunica mea ce reumatisme are din cauza faptului ca a purtat non stop fuste iarna, si nu si-a tratat racelile pentru ca atunci nu se gaseau medicamente. Lipsa de asistenta medicala era, nu lipsa de grija pentru propriul corp.
Credeti ca oamenii nu erau la fel de pacatosi atunci? De ce vedeti totul idealizat? Nu credeti ca acum poti avea si termopane si poti fi si aproape de Dumnezeu, nu vad ce legatura este intre una si alta? Sa nu credeti ca fac apologia acestora, eu nici nu am la mine acasa...
|
strabunicele mele nu au avut niciuna reumatism desi au umblat imbracate cu fuste chiar si iarna si fara zeci de fustanele si pantalonasi de lana pe dedesubt. Eu una consider ca si un reumatism, si orice alta boala este ingaduita de catre Dumnezeu pentru pacatele noastre, pentru a ne da sansa sa ne apropiem de El, sa intelegem ca fara de El nimic nu putem face. De ce oare sfintii cautau suferinta trupeasca si nu fugeau de ea? Cam la asta se refera defapt mesajul meu.
Imi cer scuze daca nu m-am facut mai bine inteleasa. Nu am vrut sa supar pe nimeni insa de asta ma lovesc peste tot si mereu in legatura cu orice tema de spiritualitate. De fuga omului de suferinta si cautarea confortului lumesc in viata de aici nu in cea de apoi, asa cum ar fi normal.