View Single Post
Vechi 15.05.2012, 11:27:24
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

apropo de aspectul de mai devreme al discutiei, acela al frigului iarna cand e vorba de fustele femeilor.
Nu dati cu pietre dar.... oare chiar atat de multa grija trebuie sa avem de trup? Nu spune nimeni sa nu ne ingrijim ca sa ne mentinem sanatatea dar... eu cred (ba chiar am confirmarea de la bunica mea) ca, inainte vreme, femeile nu se infofoleau atata si purtau fuste (nu, nu intotdeauna cu fustanela, chiloti cu manecute sau ciorapi de lana pe dedesubt) chiar si iarna, pentru ca erau obisnuite cu vremea aspra, erau "calite" cum se zice si nu se imbolnaveau atat de usor.
Dar sa nu uitam ca, inainte vreme, nu existau geamuri de termopan, nici incalzire termica prin centrala, ca sa iti faci nevoile ieseai in curte chiar si pe gerul cel mai aspru, etc.

Pe de alta parte, sunt sigura ca simteau si ele coltii muscatori ai gerului de multe ori si sufereau din aceasta pricina, oricat ar fi fost de calite. Insa asta nu le facea decat sa dea slava Lui Dumnezeu cu o traire autentica atunci cand iesea soarele si venea primavara. (Sper sa se inteleaga ce am vrut sa spun).

Ca o concluzie personala, de multe ori am sesizat ca tot ceea ce ne-a adus confortul lumii moderne, in loc sa ne faca bine, ne face tot mai rau sufleteste vorbind, ne indeparteaza de Dumnezeu.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote