View Single Post
Vechi 14.05.2012, 08:34:02
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Am impresia ca vrei sa-mi starnesti curozitatea, sa aflu si eu ,,trucul''. Ei, bine, eu cu ,,trucurile'' astea nu ma impac. Prefer sa fiu considerata superstitioasa. Si nici nu le recomand.

Curiozitatea ti-a fost starnita din moment ce ai participat la un spectacol de iluzionism. Daca merg la "Romeo si Julieta" stiu sigur ca actorii nu mor pe scena, in ciuda aparentelor, la fel cum, daca merg la un spectacol de levitatie, stiu ca artistii nu leviteaza la propriu, ma astept la un show regizat. Cum o fac? Nu stiu, nu poti sa-ti dai seama pe loc ca de aceea e "iluzie vizuala". Poate daca privesti dintr-un anumit unghi, insa sunt si ei atenti ca spectatorii sa vada pe o singura directie, nu pun niciodata scena in mijlocul lor, caz in care pozitiile observatorilor ar fi diferite si unii ar putea sa-si dea seama.

Citat:
Adica eu iti iau tie banii din portofel si pe urma iti spun ca ti-am doar creat iluzia! Si apoi, daca ma acuzi de furt, eu iti spun ca esti superstitios! Iti convine?
Daca dai bani sa mergi la un spectacol de iluzionism, asta si primesti : o iluzie ce pare reala, insa in fond nu e reala.

Citat:
Iar ceea ce nu zideste, adeseori darama. In loc sa-I dam slava lui Dumnezeu si sa vedem cate minuni face El in fiecare zi, idolatrizam un om ca iata cate trucuri stie si iata ce capacitati extraordinare are! Si tanjim sa ne asemanam cu acela, iar pe Hristos Il lasam mai la o parte.
Nimeni nu-l idolatrizeaza pe C. Gog; cred insa ca unii oameni au ramasi surprinsi de abilitatile lui. Intelepciunea incepe in mirare, cand iti recunosti propria ignoranta. Topicul asta poate fi inchis, doar nu-i face noi reclama mentalistului sau facem pledoarie pentru trucuri, ci oamenii nu trebuie sa cada in capcana trucurilor scenice si sa considere iluziile adevarate. "Nu tot ce zboara se si mananca".

Catalin2: s-a explicat si momentul cu "ghicitul" raspunsurilor date de jurati. A schimbat plicul sigilat, cu unul din masa adusa de tipul acela cu alb, care nu era la inceput pe scena.

Fii atent la film:http://www.youtube.com/watch?v=Ir4aBCnWowg
Min. 00:01 – nu apare masa aia pe scena, sunt doar cele doua scaune si masa din spate pe care e acel aparat.
Min. 00: 22- ii intreaba pe jurati ce se afla in servieta iar acestia raspund.
Min 08:13- apare tipul cu masa aceea, iar la min.9 Gog pune plicul din servieta pe ea.
Acuma, de ce n-a deschis servieta direct si a avut nevoie de o masa pe care sa puna plicul? :) ca sa-l schimbe, evident, iar timp de 8 minute, complicele a avut timp berechet sa scrie raspunsurile juratilor pe o foaie.

Last edited by ioanna; 14.05.2012 at 09:44:32.
Reply With Quote