Citat:
În prealabil postat de vladstejaru
Nu e usor sa iti imaginezi nimic din actiunile unei fiinte total diferite si dupa cate se pare superioare tie.
E mai usor si mai realist sa examinezi fiinte asemenea tie, care se nasc, traiesc si mor.
|
Nu am spus sa-ti imaginezi ce face Dumnezeu am spus ca desi nu putem sa creem inteligenta artificiala cel putin deocamdata ne putem imagina acest lucru.De fiecare data cand joci un joc creezi un univers din care tu nu faci parte dar asupra caruia poti actiona.
Uite sa zicem ca ai face un program pe un supercomputer unde ai introduce toate datele pe care le stim la momentul asta despre lume.Ai construi un univers cu propriile legi.Si apoi ai creea intr-un fel inteligenta artificiala in acel program.Ei vor trai pe pamantul ala si pamantul va fi cat se poate de real pentru ei.Se vor uita la cer si cerul va fi la fel cat se poate de real.Iarba va creste, oamenii si animalele vor muri si altele se vor naste etc. Sigur ca nu este posibil in momentul asta sa construiesti un asa univers pentru ca nu putem creea inteligenta artificiala adica o fiinta rationala si care poate creea cultura.Dar imagineaza-ti ca am putea.Tu ai fi total in afara acelui univers dar tu esti cel care il sustii si-l influentezi cum vrei, tu poti schimba legile la nivel macro sau micro.
Daca ai vrea sa iei legatura cu fiintele inteligente pe care le-ai creat ai putea face asta prin voce de exemplu, sau ti-ai putea creea un avatar care sa arate exact ca fiintele alea si sa le comunice ceea ce tu vrei de la ei, sau le-ai putea spune ca tu esti forta care sustine tot universul.
Sigur ca asta ar fi totusi un exemplu slab pentru ceea ce reprezinta Dumnezeu, nu-ti imagina pe cineva cu un laptop in afara universului nostru, dar ideea era ca daca te gandesti chiar bazandu-te pe nivelul tehnologiei actuale vei vedea ca ipoteza creatiei este mult mai plauzibila decat ideea evolutiei din nimic.Se poate creea la ora actuala un univers ( la nivel primitiv desigur ) si fiecare joc pe computer e o dovada in sensul asta.