View Single Post
Vechi 25.03.2012, 20:40:47
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Sunt nenumarate exemple. Eu ma sa postez doar unul de cadere in erezia ecumenismului.
http://www.youtube.com/watch?v=vzSuXSAPUSc
E deosebit de grav. Canonul 45 Apostolic porunceste: "Episcopul sau Preotul sau Diaconul care numai s-ar ruga cu ereticii sa se afuriseasca si daca l-ar primi sa slujeasca ca preot, sa se cateriseasca ."
Asa ca ma intreb cum ar trebui procedat in aceste cazuri? Nu poti sa sesizezi conducerii Bisericii acest lucru pentru ca tocmai ei sunt cei care se abat de la canoane. Nici nu poti sa ignori acest lucru. Nici nu poti sa te rupi de ei pentru ca nu ai alternativa. Adica nu e ca si cum unii au gresit si de fapt ei s-au rupt de Biserica si ramai intr-o comunitate mica cu preoti si episcopi care sa reprezinte in continuare Biserica. Chiar nu am nici un raspuns. Si e o "problema" importanta. Cu atat mai mult cu cat cred ca se vor inmulti cazurile de genul asta.
Primul lucru pe care poți să-l faci rapid e să părăsești ortodoxismul blogosferic și să-ți cauți un duhovnic care să-ți dea de lucru (rugăciune) și să te determine să-ți măsori corect lungul nasului.
Al doilea lucru e să pui mâna pe carte ca să te eliberezi de prejudecăți sectare intraecleziale și să-ți primenești discernământul.

Dacă rămâi consecvent nevoințelor de mai sus, poate că ai să descoperi multe aspecte interesante, cum ar fi faptul că nu există nicio decizie sinodală cu valabilitate ecumenică (adică pentru toată Biserica ) care să declare eretică Biserica Romei în întregul ei. Mai mult, lăcașurile de cult sunt deschise tuturor oamenilor care-L caută pe Hristos, indiferent de opțiunile lor religioase anterioare. Dacă urmărești până la capăt înregistrarea aceea pe care ai postat-o, ai să observi că delegația catolică n-a scos o vorbă în timpul slujbei, prin urmare e discutabilă acuzația de ”rugăciune comună”. Ce, tu poți să știi cu cine te rogi la Liturghie și ce erezii zburdă prin capetele oamenilor, atâta timp cât nu sunt exprimate public?

Last edited by Mihailc; 25.03.2012 at 20:45:40.
Reply With Quote