View Single Post
Vechi 22.03.2012, 21:08:38
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Usor de zis... greu de facut. Stii vorba,nu? Nici nu ai idee de cati bani ai nevoie pentru agricultura. Bani care ii iei de unde? Astept raspuns!

In mod clar ma confunzi!

Ce bine suna teoretic. Nu fug de munca,insa ia spune... daca prind o seceta cumplita,inundatii,grindina etc. si toata munca mea se duce pe apa sambetei,ce am facut? Luand in calcul ca as avea nevasta,copii,de platit curent,telefoane,cablu tv,lemne pentru foc etc.? Habar n-ai ca agricultura e ca un joc de noroc!

Da,sigur,toti suntem niste puturosi. Zecile de mii de tineri care muncesc la oras pe 600-700 ron pe luna sunt niste comozi si niste lenesi. Ar putea merge la tara sa castige mai mult dar nu o fac din comoditate... interesanta teorie,poate vrei sa o si dezvolti putin.

Nu fug de greutate,ci de lipsa oportunitatilor. Cati bani castigai tu pe luna la tara? Din ce? Scurt si la obiect! Poate doar sa prinzi un post in scoala din localitate ori sa fii vanzatoare la magazinul satului,ca sa mai castigi totusi ceva. Dar in rest nu prea vad din ce.

Las-o-n colo de adaptare,ma mut si in Sahara numai sa imi fie mie bine,adica sa stiu ca am din ce trai! Eu am copilarit la tara,ma pot "adapta",dar cum ma adaptez cu locul de munca? Din ce traiesc? Ce mananc? Cu ce imi cumpar haine? Cu ce ma incalzesc? etc.

Da,ai zis bine PENSIONARI. Ei au o PENSIE,nu? Adica de bine de rau primesc un venit luna de luna. Imi vand si eu apartamentul si fug la tara,insa pt. mine ce varianta de a supravietui ai?

Tu stii ce vorbesti? Care e procentajul populatiei urbane din Romania? Iti spun eu: 55%! Asta in contextul in care sunt incluse in acest procent si localitatile (satele) de langa orase,care intra in componenta administrativa a acestora,precum si comunele declarate orase,doar pentru ca au 2 blocuri in centru. Daca le-am elimina pe toate acestea ar ajunge cifra cam pe la 35-40% populatie urbana reala. Daca nu facea Ceausescu "vina ca i-a dus fortat de la sat la oras si i-a inghesuit in blocuri" bag mana in foc ca Romania nu avea mai mult de 25% populatie urbana. Cu alte cuvinte eram niste primitivi,niste inapoiati! Uita-te in istorie si vezi si tu situatia de dinainte de 1965... Asa ca nu mai luati de bune toate indoctrinarile democratice!

PS nu-mi sariti in cap,vreau doar sa purtam o discutie REALISTA! Si mie mi-ar placea la tara,dar sunt constient ca nu prea am din ce trai acolo...
Ati rupt spusele mele din context, eu explicam de ce orasenii au comportament de tarani prin faptul ca au fost adusi fortat in blocuri de Ceausescu si nu au avut timp, vointa sau modele sa se adapteze. In fine.... Este o realitate faptul ca au fost dusi fortat de Ceausescu pentru ca le-a distrus satele prin sistematizarea aceea. Nu inteleg de ce ati sarit ca arsul la spusele mele. Nu am facut nici un comentariu din moment ce este cert faptul ca Ceausescu este vinovat pentru comportamentul taranesc al fostilor tarani mutati cu forta la bloc.

Este cat se poate de adevarat ca Ceausescu a ridicat clasa taraneasca prin stramutarea la bloc, le-a oferit un trai mai bun prin locuri de munca, vacante etc. Si e adevarat si ca e bine ca a crescut populatia urbana si nimeni nu a facut-o inaintea lui. Dar ganditi-va de ce factura erau aristocratii, orasenii, inainte de Ceausescu si comunism, desi erau mai putini erau mult mai cultivati, civilizati cu studii in strainatate pana in momentul in care a fost decimata intelectualitatea oraselor in inchisorile comuniste.

Eu stiu ca e greu sa te descurci la tara daca nu te poti baza pe un venit, din aceasta cauza multi tarani au plecat in strainatate si acum trimit bani celor ramasi acasa.

Nici eu nu consider ca orasenii sunt puturosi sau comozi doar pentru ca nu stau la tara si nu lucreaza pamantul, multi oraseni lucreaza de le sar capacele pe 6 mil si 13 ore pe zi, sunt mai de compatimit decat taranii de multe ori. Nu inteleg de ce exista ideea ca vai, daca nu lucrezi pamantul esti puturos si nu muncesti cu adevarat, si munca la patron e munca, si munca intelectuala e munca, si munca in fabrica e munca, etc,

Sfatul meu este sa incercati sa pelcati in afara sa munciti acolo si daca puteti sa nu mai veniti inapoi, in cel mai rau caz sa faceti bani acolo si apoi sa va deschideti o afacere aici.
Reply With Quote