Citat:
În prealabil postat de Laura19
Chiar am citit o carte pe tema asta, ortodoxa, in care scria ca tinerii sunt pregatiti sa aiba familie,copii, insa nu sunt lasati.
|
Aiurea, cine scrie acolo bate campii, probabil cineva de prin manastire care stie doar cum era lumea acum 50 ani sau mai bine.
Tocmai asta este problema, ca sunt indoctrinati de mici in stilul anti-familie, incepand de multe ori de la exemplul negativ al parintilor care cred ca iubirea s-a terminat o data cu entuziasmul pentru sex pana la educatia sociala care predica tot felul de iubiri magice, sexualitate la greu, dar nu ideea de familie, copii, respect, etc.
Citat:
Societatea ii educa in asa fel incat sa divorteze si sa se casatoreasca tarziu.
|
Nu cred ca exprimarea este corecta.
Societatea le imprima idei gresite despre iubire si casatorie care inevitabil duc la divort, a doua casatorie, concubinaj, etc.
Citat:
Si in scrierile duhovnicilor, oamenii sunt sfatuiti sa se casatoreasca tineri.
|
Daca ar fi educati in spiritul familiei, de ce nu?
Dar avand in vedere ca in ziua de azi le trebuie vreo 30 ani (caz fericit) daca nu mai bine sa inteleaga ideea de familie si sa le iasa toti gargaunii din cap referitor la iubire, casatorie, etc..
Citat:
Acum nu stiu cate din femeile care s-au casatorit dupa 30 de ani s-au pastrat curate si au trait crestineste.
|
Relevanta fiind care?
Da, asa ar fi frumos, dar cum ramane si cu curatenia de caracter?
De ce este de multe ori asumata in baza celei fizice?
Citat:
Daca casatoria in sine devine o obsesie, reprezinta deja o problema.
|
Usor pentru tine sa o spui..
Citat:
Insa in general, sa te casatoresti tanar nu este deloc gresit, este chiar preferabil.
|
Inca o data, daca ai ce trebuie pentru asa ceva.
Daca nu, mai bine astepti decat 5-10 ani mai tarziu sa ai deja o amanta pentru ca n-ai gasit chipurile iubirea in casatorie.
Citat:
Si cum s-a zis mai sus, nu prea iti poti gasi un partener daca stai in casa si nu socializezi cu nimeni. Vorba aceea, nu pica din cer.
|
Este si asta adevarat dar din pacate in zilele noastre socializarile crestinesti sunt extrem de rare si greu de gasit.
De obice contextul e mai ..deocheat.