Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Aseară, pe vreo trei canale "științifice", am fost asaltați cu emisiuni despre profețiile maya și posibila apocalipsă din decembrie. Nimic neobișnuit pînă aici.
Interesant e că a apărut pe National Geografic recent un nou "documentar" care se numește Pregătiri pentru Sfârșit. Și abia e martie...
|
Pai da.. 21 dec 2012 este sfarsitul calendarului Maya... dar acel calendar era din cate stiu calculat pe cicluri si deci normal ca trebuia sa se opreasca undeva. Pe baza acelor formule calendarul maya poate fii continuat..dar nu mai era necesar pe vremea aia sa tot continuie cu calculele....
Nu este motiv de ingrijorare faptul ca acel calendar se opreseste la data respectiva.
MAi circula pe net tot asa o isterie NIbiru sau Soarele Negru..care vine pe pamant in 2012.
Astromomii pana acum nu au descoperit nici un soare negru , Brown dwarf , sau ca SOarele ar fii in sistem binar. Totusi afirma ca sistemul Solar este unic si ca majoritatea sistemelor stelare planetare sunt cel putin binare.
Sedna cea mai inderpartata planeta se apropie de Soare si astronomic ar fii vinovata pentru incalzirea globala.
Isterii dintrastea tot circula si vor mai circula si dupa 21 12 2012 din alte motive caci sunt scoase pe banda de anumite miscari religioase pentru a atrage atentia si a creea panica.
deci eu pe 21 12 2012 o sa fac pregatiri de Craciun!