View Single Post
Vechi 17.02.2012, 21:35:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Dupa parerea mea, este vorba despre treptele rugaciunii. Imaginatia te impiedica sa adancesti rugaciunea. Trebuie sa avem mintea treaza.

Vezi la parintele Cleopa, unde se vorbeste despre treptele rugaciunii si vei vedea ca omului, chiar si ajuns intr-o stare superioara, i se perinda prin fata tot felul de imagini, care îl abat să treacă rugaciunea din gând în inima.
Cred ca acolo este cheia acestui fragment.

Pe de alta parte, poate fi si vorba despre a nu te indulci cu amintirea anumitor pacate.
Imaginatia , de care vorbesti , este venita tocmai dintro trezie mult prea accentuata , dar o trezie deformata , o trezie tinuta activ de starea noastra pacatoasa . Nu cred , refuz sa cred ca imaginatia nu ne-a fost data de Dumnezeu , de Creatorul nostru , caci fara ea nu am fi evoluat , am fi ramas ca acum doua mii de ani . Imprastierea mintii , la care face referire si Parintele Cleopa , este o realitate , o realitate grea pentru noi , mai ales la rugaciuni , rugaciuni care parca bat pasul pe loc de multe ori . Chiar tu imi spuneai ceva interesant pe privat in acest sens , cand citeai rugaciunile de dimineata , seara , fara sa-ti dai seama de greseala imediat . Aici trebuie sa lucram mult , mult de tot !