@ Ovidiu.b Nu stiam aceste lucruri despre Sf. Arsenie Boca si Filocalia. Multumesc ca le-ai facut cunoscute.

Este foarte interesanta poza pe care o ai la avatar. Eu de fiecare data cand ma uit la ea ma simt..transaprenta..de parca dansul chiar s-ar uita la mine. Si am impresia ca din orice unghi as vedea-o Parintele tot la mine se uita. E ceva familiar la acea poza. Parca ar fi...viu. Si de asemenea, ma face sa ma rusinez..
Legat de pictura Parintelui. Pr Arsenie Boca a fost intrebat la un moment dat de ce nu picteaza canonic, in stilul bizantin, iar dansul a raspuns scurt:"Asa i-am vazut eu". Deci dansul ii picta pe Sfinti si pe Mantuitor asa cum i-a vazut dansul. De asemenea iti trebuie putin har ca sa intelegi tot ce a pictat dansul, trebui sa ai o stare duhovniceasca mai avansata. Stiu ca pe langa icoane, dansul a strecurat si profetii printre acele picturi. Acele picturi nu sunt ceva pe care sa le vezi odata si gata. Trebuie sa le vezi de mai multe ori ca sa intelegi sensul lor, si de asemenea trebuie sa il rogi pe Parinte sa iti arate semnificatia.
Dupa mintea mea mica si pacatoasa, eu cred ca, daca Pr Arsenia Boca nu ar fi fost printre romani in perioada comunista, ortodoxia se pierdea. In sensul ca mai erau mari duhovnici, insa majoritatea au fost inchisi multi ani. Pr Arsenie Boca a tinut ortodoxia vie pe perioada lui Ceausescu si a lui Gh.Gh.Dej. Multi oameni a indreptat. Si in Rusia a fost o maicuta cu darul proorociei si cu mult har, tot in perioada comunista. Si in prezent..sunt sute de enoriasi care merg la mormantul dansului pe data de 28 noriembrie+ cei care merg in alte zile din an. Parintele a fost inmormant la 7 zile dupa ce a plecat la Domnul, si cand i se facea slujba, la Prislop, corpul dansului emana un miros placut. Parintele de acolo a spus ca acesta e semn de sfintenie si de sfinte moaste.
Eu stiu ca, duhovnicii care au fost legionari nu prea il agreaza pe Pr Boca ptr ca dansul nu a fost de acord cu legiunea din anumite puncte de vedere si nu a luat parte la ea. In sfarsit. Ei stiu ce si cum.
Sunt multe de spus despre Pr Arsenie Boca, si in acelsi timp nu exista cuvinte sa il descrie cu adevarat.