View Single Post
Vechi 25.01.2012, 12:46:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Jalnică încercare de a contrapune celor 10 texte (și stai liniștit, vor mai urma și altele), un text apocrif și o pildă - care fie vorba între noi, nu pomenesc nimic de "nemurirea sufletului" și nici măcar de "suflet"!

Te rog nu deturna sensul celor 10 texte! Niciunul nu are treabă cu morții, ci cu cei care sunt, sau urmează să fie omorâți; deci cu oamenii vii! Acei ucigași, criminali (cu voia sau nu) amintiți până acum, nu ucid fantome, emanații, sau omuleți sălășluind în carcasele trupurilor; ci oameni vii, ființe întregi.
Și acesta este un text apocrif?!

Luca 3

18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,
20. Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.

Poate m-am exprimat eu în viteză. Cei care sînt, care urmează să fie omorîți, sînt ei exterminați complet de ucigașii lor în momentul crimei? Adică desființați întru totul din existența de orice fel? E trist că gîndiți așa.

Ascultați Noul Testament ortodox online.