View Single Post
Vechi 22.01.2012, 19:56:42
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Isihasmul și învățătura despre energiile necreate.
Isihasmul nu e invatatura de credinta, ci o practica a rugaciunii. Energiile necreate reprezinta harul lui Dumnezeu si nu este o invatatura ulterioara Sinoadelor.

Citat:
Absolut tot ceea ce ați scris mai sus este neadevărat.
Demonstrati va rog.

Citat:
Dogma filioque nu contrazice cu nimic învățăturile primelor 7 Concilii.
Ba da. Al doilea Sinod marturiseste purcederea Duhului de la Tatal. Nu spune nimic de purcederea de la Fiul. Si nu veniti cu explicatia aceea penibila ca era subinteles sau ca nu era necesar epntru ca nu exista o erezie in acest sens. Daca Sfintii Parintii participanti ar fi crezut ca Duhul purcede si de la Fiul ar fi introdus acesta credinta si in Crez.

Citat:
Dacă am dreptate, înseamnă implicit că există învățături ale BO care nu se regăsesc între cele de la primele 7 Concilii, deci vă contraziceți singur.
Cred ca am inteles eu gresit la ce va refereati. Eu am crezut ca spuneti ca discutia este of topic. Nu ma contrazic.
Canoanele ne interzic sa ne rugam cu ereticii, cu atat mai mult sa ii sinstim sau sa ii consideram mijlocitori catre Dumnezeu. Iar Anton de Padova era eretic pentru ca avea credinte intr-o invatatura diferita de cea a Bisericii lui Hristos.

Citat:
Și când (când, nu dacă) va fi canonizat, dacă nu se va șterge pictura de la Drăgănescu, veți recunoaște că ați judecat un sfânt ?
Nu va dati dvs cu parerea ca va fi cu siguranta canonozat ca nu aveti de unde sa stiti. Mai bine vedeti-va de canonizarea papei Ioan Paul al 2-lea care credea in evolutie.
Eu nu l-am judecat nici daca va fi canonizat nici daca nu va fi canonizat. In primul rand nu am certitudinea ca aceea este o afirmatie a parintelui. Si daca este o afirmatie si totusi va fi canonizat inseamna ca s-a dezis de afirmatia respectiva.