View Single Post
Vechi 20.01.2012, 23:15:39
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Dimpotrivă. Biserica Catolică ține învățătura ortodoxă, iar Sf. Anton a ținut-o și el. Prin urmare....

Încă ceva, ca să nu uit: Ați rămas dator cu o definiție. Ceea ce s-a expus sunt criteriile de canonizare în BOR, dar nu ați spus ce este un sfânt.
Conform BO nu a tinut-o. Si cum discutia pe acest topic nu este despre care este Biserica lui Hristos (desi nu am o problema in a discuta pe acesta tema; de altfel v-am recomandat in acest sens cartea celui pentru care aveti evlavie adica a Sf Nectarie), ci despre relatia ortodocsilor si atitudinea lor fata de Anton de Padova, ajungem la concluzia ca acestia conform invataturilor Bisericii din care fac parte nu ar trebui sa il cinsteasca si nici sa se roage lui.

Eu cred ca e destul de evident tinand cont de criteriile de canonizare ce este un sfant: este un om cu merite deosebite, care a murit in credinta ortodoxa (si nu ma refer la confesiune, ca sa nu aduceti ulterior exemplu sfintilor primelor secole) caruia Dumnezeu i-a acordat una dintre puterile de la punctul doi al criteriilor de canonizare.