19.01.2012, 08:02:57
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Uite aici alt citat din Iosua Navi cap 5 :
Aflându-se însă Iosua aproape de Ierihon, a căutat cu ochii săi și iată stătea înaintea lui un om; acela avea în mână o sabie goală. Și apropiindu-se Iosua de dânsul, i-a zis: "De-ai noștri ești sau ești dintre dușmanii noștri?"
Iar acela a răspuns: " Eu sunt căpetenia oștirii Domnului și am venit acum!" Atunci Iosua a căzut cu fala la pământ, s-a închinat și a zis către acela: "Stăpâne, ce poruncești slugii tale?"
Culmea e ca Biblia Cornilescu zici ca-i scrisa de adventisti :
"El a răspuns: „Nu, ci Eu sunt Căpetenia oștirii Domnului, și acum am venit.” Iosua s-a aruncat cu fața la pământ, s-a închinat și I-a zis: „Ce spune Domnul meu robului Său?”
99 ce intelegi de aici? Arhanghelul e Iisus sau nu ?
|
În sfârșit a făcut cineva acest pas înainte! Deja aveam emoții că se va dilua subiectul... Felicitări!
Deși ți-ai cam dărâmat propriul castel de nisip al argumentației de până aici.
Pentru mine nu majusculele din textul "adventistului" Cornilescu (deși la data la care traducea cartea lui Iosua, el era ortodox, ba chiar călugăr) sunt relevante ci alte două aspecte:
- Primind închinarea adusă de Iosua, vizitatorul ceresc s-a dovedit a fi mai mult decât un înger. Un înger nu acceptă închinare din partea oamenilor. Oricât ar părea de ne-ortodoxă această idee, este realitatea Cuvântului lui Dumnezeu: Apocalipsa 19,10.
- Scoaterea încălțămintei este o dovadă în plus că acea „Căpetenie a oștirii” a fost mai mult decât un înger. El a fost, de fapt, nimeni altul decât Însuși Hristos, în formă omenească. În Iosua 6,2, El este arătat pe numele Lui Divin (vezi și Ieșirea 6,3; 15,2 dacă mai ai dubii). Ar trebui reținut că Iosua 6 este o continuare a istorisirii din capitolul 5,13-15, cap. 6,1 fiind o declarație menționată între paranteze, introdusă pentru a explica cele ce urmează în versetele 2 și 5. Prezența Marelui Yahweh face ca pământul să devină sfânt (și să se scoată încălțămintea) atât în episodul rugului aprins (Ieșirea 3), cât și aici.
|