View Single Post
Vechi 17.01.2012, 13:13:36
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Vad cativa oameni pe acest forum pentru care am toata admiratia si consideratia? Nu stiu cum reusesc, dar nu se manjesc niciodata cu laturile improscate de diavol in toate directiile. Binecuvantati sa fiti voi, pentru lectiile pe care ni le serviti in fiecare zi, cu smerenie, har si... jertfa de sine...
Moșule, toți suntem păcătoși. Știi asta. Smerenia fiecăruia, nu o știe decât Dumnezeu. Fiecare dintre noi vom da socoteală pentru fiecare gânduleț, fiecare cuvințel, vorbit sau scris, față-n față sau pe internet, orice sminteală, orice tulburare adusă fraților noștri, orice bine pe care l-am fi putut face și nu l-am făcut.

Indiferent ce spun ei, frații noștri, indiferent cum se proclamă, cum se afișează, să-i iubim așa cum sunt! Nu-ți dau o lecție, frate! M-am regăsit în cele scrise de tine. Mie împietritul, pare-mi se că-i cam mult cuvântul iubire, și încerc să nu-i supăr, să nu dau curs gândurilor nebune. Nu-mi iese, ce-i drept. Dar mai încerc, așa când îmi aduc aminte...prin mintea asta plină de lecții și paralecții ce-mi sunt predate și, din bogata-mi lipsă de smerită cugetare, vreau și eu să le predau.

Nu-mi iese deloc, moșule. Sunt tare nemulțumit de mine. Și ce bine șade tastatura și se uită la mine, tocmai bine să mă încep să dau lecții și să mă simt și eu mulțumit. Dar de unde să dau lecții? De la mine, nu pot, că văd că sunt un ciot putrezit. Aș putea să mai găsesc câte-o porțiune sănătoasă, și s-o șlefuiesc, s-o lustruiesc cu atâta grijă drăcească până i-aș scoate acel luciu fals cu care sigur o să mor în brațe... amăgit și prostit de propria-mi ticăloșenie. Fac asta, moșule, de multe ori. Îți spun, că poate te-oi feri de aste lucruri necăcioase. Nu greși ca mine, frate! Atâta știu și eu, că un cuvânt dumnezeiesc, te ridică din mocirlă. Cu un gram de credință, te ridică.

Să ne rugăm, moșule! Hai să ne rugăm! Hai să găsim o secundă, așa cum am găsit acuma să scriem aici. Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi păcătoșii! Hai s-o spunem așa ușor ușor din buze. Căci dacă inima-mi e rece, o spun ș-așa cu mintea, și cu gura la nevoie, că altfel mă ia valul prostiei degrabă...și mă trezesc plecat pe tărâmul născocirilor lumești. Hai s-o spunem până obosim! Să învârtim la manivelă acolo...

Frații noștri fac și ei ce pot și ce știu. Să nu-i supărăm, frate!

Iertați-mă, fraților, că sigur v-am greșit!
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)

Last edited by CelMandru; 17.01.2012 at 14:16:15.
Reply With Quote