View Single Post
Vechi 12.01.2012, 17:50:00
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Am o intrebare daca nu va suparati. Hristos este in toti oamenii? Aprobati aceasta ideea a lui Iustin?
daca da, inseamna ca in dvs este Hristos? si in mine este Hristos?
Hristos poate imbraca multiple forme: de la chip, har, daruri si pana la salasluirea Sa in inima noastra prin Duhul. Asta arata si gradul nostru de apropiere fata de Hristos. Ca si chip El e in fiecare dintre noi, de aceea suntem cu totii frati. Ca si daruri ale Duhului poate fi in oricare dintre noi, ca talant sau dar revarsat din generozitate, asa cum trimite si ploaia si peste cei buni si peste cei rai. Dar ca si "intrupare" in inima noastra nu, nu este in fiecare, ci doar in aceia care pregatesc o inima curata. Dar Hristos poate lucra in toti prin darurile Sale revarsate in lume, fara deosebire de rasa, religie sau alta discriminare, tocmai pentru ca toti sa aibe sansa sa se mantuiasca. Cine pregateste o inima curata va avea sansa sa-L primeasca pe Hristos intreg prin Duhul si astfel sa devina purtator de Hristos, asa cum au fost Sfintii. Nu trebuie sa dispretuim niciuna din formele de manifestare ale lui Hristos in noi. Tot binele il facem cu ajutorul Lui, caci nu poate omul sa faca binele de unul singur, caci atunci nu mai era nevoie de Hristos. El pregateste pe om in diverse moduri, ori mai intai prin facerea de bine, ori prin acceptarea cuvantului Sau, ori prin ambele. Nu putem sa-L limitam pe Hristos si lucrarea Sa dupa un anumit tipar.

Citat:
Dar in pseudo gurrul indian care fumeaza opium si se inchina la idoli, este Hristos? In Hitler a fost Hristos? Ca si el o fi facut cateva fapte bune in viata lui cat de criminal a fost.
deci toti, fara deosebire de cat de pacatosi suntem avem pe Hristos in noi.
Nu. Raspunsul il aveti mai sus. Sub forma integrala nu-L au decat Sfintii.

Citat:
Oare asta nu contrazice ce spun sfintii?
Nu, pentru ca ei vorbesc de Hristos cel intrupat in noi prin Duhul.

Citat:
Ma bucur sa avem sfinti printre noi pe acest forum.
Si eu m-as bucura la fel de mult, dar mi-e teama ca noi suntem mai mult carturari, decat purtatori de Hristos. E o teama a mea, n-o luati in seama, cam asa cum la unii e teama de ecumenism sau de iubirism. La mine e cea de fariseism si de carturarism.

Citat:
Pentru mine omul este om si Hristos este Dumnezeu intrupat. Iubesc oamenii asa cum sunt ei, nu caut sa scormonesc in inima lor sa vad daca il au pe Hristos sau au doar cuvant pe buze.
Atunci e foarte bine. Cu masura cu care masuram cu aceea vom fi masurati.
De altfel, atunci cand nu doriti sa convingeti pe cineva aveti niste postari minunate, de care eu, cel putin, ma folosesc din plin. Au si multa adancime si simt si caldura in ele. Uneori, insa, incercati sa convingeti prea repede si atunci puneti un pic mai mult patos, ceea ce face sa para presant punctul de vedere. Convingerile se nasc in timp si le trebuie ragaz de germinare si incoltire. Rabdare, rabdare, rabdare ... In rest aveti calitati deosebite si se observa o adancire a problemelor pe care le abordati. Pace in Domnul si bunavoire intre noi, oamenii! Iertare daca v-am suparat cu ceva.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote