View Single Post
Vechi 10.01.2012, 21:23:01
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CelMandru Vezi mesajul
Când rostim începutul acestei rugăciuni, "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu", atunci noi mărturisim în scurt toate tainele Credinței noastre, căci, (după cum spun unii dintre Sf. Părinți) aceste cuvinte cuprind în ele toată Sf. Evanghelie pe scurt.Acestea sunt cele cinci cuvinte, despre care pomenșete Sf. Apostol Pavel în cartea cea către Corinteni, unde zice: "Voiesc mai bine cinci cuvinte cu mintea, decat zece mii de cuvinte cu limba". Pentru aceasta și Rugăciunea lui Iisus se mai zice și "Rugăciunea minții".
Imi cer scuze in cazul in care va supar cu ceva,nu am acesta intentie,dar nu cred ca in acel verset invocat de dvs este vorba despre ,,Rugaciunea inimii".Sunt mai multe argumente in acest sens ce reies atat din contextul in care apare acel verset cat si din verset,daca este citat complet.Cand am vazut opinia dvs am cautat sa vad si eu acel verset pt ca stiam de un alt context si de aceea nu cred,chiar daca ideea este frumoasa si generoasa,ca acel verset este temeiul biblic pt ,,Rugaciunea inimii".Va pot,daca doriti,argumenta pozitia mea si daca gresesc ar fi un bun prilej sa corectez acest aspect.
Reply With Quote