Citat:
În prealabil postat de anita
Sfanta Impartasanie se da celor care sunt vrednici ,nu celor care nu isi iubesc aproapele. Rautatea nu are ca rezultat binecuvantare pt.Sf.Impartasanie. In rai exista mai multe locasuri ,e loc si pt.cei mai putin virtuosi dar care il iubesc pe Dumnezeu si implicit pe cei apropiati.
|
Daca s-ar da celor vrednici,am ramane toti neimpartasiti .Cred ca se da celor care au aspiratia de a deveni vrednici . Si care isi regreta nevrednicia lor.
Da harul vine prin impartasanie ,pentru ca Hristos s-a jertfit tocmai pentru aceasta .
dar harul nu ne duce automat de manuta catre mantuire. Trebuie ca noi apoi sa conlucram cu el ,si sa il facem sa rodeasca in virtuti . Si neaparat trebuie sa si aratam acele virtuti in viata reala , sa ne transformam, sa ne deschidem sufletele. Altfel,ne vom mantui poate si asa ,macar ca am avut speranta in Mantuitor ,dar mult mai greu ii va fi celui care nu imprastie iubiree in jur ,sa se contopeasca cu Hristos.
Si ca lucrurile sa se incurce de tot,avem exemple de oameni ,care desi fara credinta explicita in Hristos,ajung la iubirea de semeni ,si implinesc ceea ce noi cu greu reusim ,si doar dupa ce primim harul prin impartasanie. Cumva parca se implineste aici versetul :" i-a inchis pe toti in neascultare,ca sa aiba mila de toti "