Citat:
Īn prealabil postat de Raoul
Libertate care o sa va iasa pe ochi cand va baga cipuri in cap sau in mana! Mai vorbim noi si atunci...
Si e ciudat ca te doare "ratacirea" mea,in timp ce avorturile le tolerezi. Cum mai,peste 20 de milioane de avorturi,si nu zice nimeni nimic??
|
Raoul, incep de la coada: mi-am exprimat convingerea despre avort pe cateva threaduri, probabil nu ai remarcat acolo, nu-i nimic. Uite, citez din memorie cum m-am exprimat de curind: "avortul, crima cea mai abjecta". Si nu am scris la plesneala, asta chiar marturisesc. Am avut chiar ocazia sa ma implic personal in sensul asta, concret impotriva avortului, data fiind profesia de consilier. Multe ar fi de spus, dar nu e cazul sa dezvolt aici, acum. Am vrut doar sa intelegi care e pozitia mea fata de avorturi: impotriva.
Iar fetita mea, care acum e in spital fiind bolnava, altminteri fiind in general foarte sanatoasa, era cat p-aci sa fie... avortata.
Doctorii au recomandat avortul pe baza analizelor care indicau risc prea mare pentru malformatii genetice.
Sotia era cutremurata, plangea mereu, facuse depresie... Si hotararea trebuia luata rapid, pana nu era prea tarziu, chipurile.
Ei bine, nici nu am vrut sa aud! Am spus clar: daca va fi handi, Doamne fereste-ne, o voi lua si o voi creste eu, fie si in padure, daca voi nu o vreti. Punct. Si asa aveam de gand sa fac. dar, mai intai, am facut rost de bani (am cersit, Raoul, am cersit asa se cheama) si am repetat analizele (scumpe foc analizele astea... asta-i alta poveste, alta talharie...). Apoi a trebui sa le repet iar, ca sa fie complet linistita toata lumea, ca din doua serii de analize, una alba una neagra, tot nu era sigur... Si, culmea, rezultatul a iesit pe muchie de cutit, in zona... interpretarilor. Poftim situatie!
Tu ce ai fi facut?
Ei bine, au am mers la preot. Parintele a fost scurt si clar: faceti asa cum e drept inaintea lui Dumnezeu.
Si am facut rabdare si rugaciuni si inima sus cu nadejde in Mila Domnului si eram pregatiti pentru orice. Sotia a prins si ea curaj, vazind ca eu raman ferm si sarcina a decurs fara probleme.
Si s-a nascut Maria. Daca voiesti, vino s-o vezi, e un bebelus pe care te las pe tine sa apreciezi daca e sau nu sanatos si intreg. Eu o numesc "al cincilea element" (titlul filmului si eroina), pentru ca imi pare cel mai reusit dintre copiii mei.
Deci eu NU sunt de acord cu avortul.
Dar nu e aceasta urmarea directa a Revolutiei, ci este expresia tulburarii in care ne zbatem dupa ce Revolutia a fost deturnata. Ce vina au pasagerii ca avionul nu mai ajunge la Constanta ci la iasi, din pricina ca au pus mana pe mansa o echipa sau mai multe de pirati ai aerului?
Cat priveste starea actuala din sistemul sanitar in general... doar in spital sa nu fii! E clar. Dar sunt atatea de comentat, atat de multe incat, iarasi, ne pierdem cu totul daca intram in detalii... Si oricum noi nu suntem in masura deocamdata sa schimbam ceva, ca nu avem in mana painea si cutitul. E suficient ca ne exprimam dezacordul, deocamdata.
Cat priveste cipurile, pozitia Bisericii e clara. Daca va fi acesta un test de marturisire a credintei ortodoxe, vom vedea atunci, impreuna, ce va fi. Eu voi fi atent la decizia mea, te asigur. Tu... fii atent la a ta... fiind vorba de fapte, nu de vorbe pe forum...