În prealabil postat de ioan cezar
Cat despre modul cum puneti voi problema, iata ce vad eu:
Mai intai, cand intrati in vorba cu oameni care v-ar putea fi parinti, s-ar cuveni sa fiti un pic mai respectuosi. Scotland si CristiBoss merita ceva mai multa consideratie din partea voastra, nu credeti? Rasfoiti si voi un pic postarile lor si activitatea lor de aici si sesizati cu usurinta ca au pus mult suflet, timp, dragoste pentru a lumina acest forum. Eu unul, desi nu am fost mereu in acord cu ei, iar cu Scotland chiar am avut o iesire urata, le sunt cu totul indatorat.
Invatati sa aveti putina recunostinta, mai copii, ca doar nu vi se cuvine totul de-a gata...
Cat priveste opinia despre rege, sunteti liberi sa credeti ce doriti, desigur. Dar cu ce va incalzeste sa raniti sentimentele celor care au alte convingeri?
Eu nu am simpatizat pe Rege, atunci dupa revolutie, ca eram plin, ca si voi se pare, de tot mesajul manipulator al comunistilor. Dar cu anii, citind, ascultind, vazind, comparind, am inteles treptat ca adevarul nu se lasa usor cunoscut si ca multi vor sa semene discordie si sa tulbure apele ca noi sa avem o tara la mana hotilor, cu tineri debusolati, numai buni de dus inapoi in robia Egiptului, Babilonului si a altor robii.
Noi, Romania, suntem o tara condusa, dintotdeauna de regi si voievozi.
Traditiile noastre precum si Traditia / Biserica s-au impletit cu viata romanilor si a regilor si domnitorilor ei.
Nu putem sterge trecutul unui popor din istorie doar pentru ca am avut 50 ani de comunism si pentru ca acum e inca tulburare... Nu putem sa ne hranim la nesfarsit cu minciunile comunistilor privind monarhia si viata monahala, de pilda, privind omul si pe Dumnezeu.
Cu voia lui Dumnezeu va trece si asta!
Poate ar fi bine sa aveti si putina consideratie, putin respect pentru opiniile celor care au trudit cand voi va jucati, in libertate, cu mingea si cu zmeul...
Va asigur ca stim si noi, astia mai imbatriniti in rele, care va sunt necazurile, stim si ne mahnim si incercam sa facem ce putem. Doar nu bateti prea tare din picior la noi, ca suntem mai fragili, mai incarcati cu vremea si ati putea ramane prea devreme doar voi, singuri, sa va luptati cu ceea ce deocamdata nu vedeti si nu auziti cum respira, hidos, in umbra...
|