View Single Post
Vechi 21.12.2011, 13:51:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

De fapt am si deviat de la topicul deschis de mine, userul catolic nici nu inteleg ce vrea sa arate, ca noua invatatura de la Vatican II e de fapt cea adevarata, nu cea scrisa de mine in citatele catolice. E acelasi lucru, in ambele cazuri BC si-a schimbat invatatura, ori la Vatican II ori in evul mediu.
Vad ca se insearca ocolirea intrebarii de ce scrie acolo ca un schismatic nu se poate mantui daca nu vine in BC pana la sfarsitul vietii. E evident ca un eretic, schismatic (din punct de vedere catolic) e in afara BC.

Asadar pana acum am vazut doar ca catolicii au traduceri corupte (newadvent). Papa Pius IX am aratat ca nu se refera la ce spune Vatican II, despre sf. Iustin martirul am discutat.
Citatele sf. Irineu iar nu au legatura cu ce se incearca a se demonstra, se refera tot la cei ce au fost inainte de Iisus, pentru ca primul pasaj spuen ca multi Prooroci au dorit sa Il vada pe Iisus. Cel de-al doilea pasaj nici atat.
Eu cred ca e doar o pierdere de vreme, nu ne intereseaza o propaganda ecumenico-catolica bazata ca intotdeauna in cazul catolicilor pe citate pe care nu le inteleg sau nu le pot talcui.
Reply With Quote