View Single Post
Vechi 21.12.2011, 12:57:13
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
S-a corectat pentru că apostolul Pavel și ceilalți apostoli au pledat pentru corectarea ei. Și s-a consemnat în Scriptură. De fapt, practica era corectă, doar că își pierduse semnificația de la Hristos încoace. "Poarta de intrare" în poporul lui Dumnezeu nu mai era circumcizia, ci botezul.

Acum ce era de "corectat" în privința sabatului?
1. Nu mai era valabilă Creația?
2. Își pierduse autoritatea binecuvântarea?
3. sau sfințirea conferită de Dumnezeu?
4. Ori Dumnezeu greșise că S-a odihnit în primul sabat al planetei?

Ori toate patru... și putem pleca liniștiți (de fapt blestemați) în tabăra ateilor!
Am raspuns, Evrei 4:9. Acolo se vorbeste despre o noua zi de odihna.
1. Creatia era valabila, dar fusese transformata prin Jertafa. "Mai buna este mila ta decat viata". Mai importanta este Mantuirea.
2. Ramasese binecuvantarea. Doar ca se implunise legea se completase. Sau nu a completat Hristos prin exemple ce insemna uciderea sau defranarea?
3. A fost Sfintita ziua prin cea mai mare minune din istoria lumii, Invierea
4. Nu, dar mai important decat faptul ca s-a odihnit Dumnezeu in primul sabat este faptul ca a inviat. De aceea Duminica a devenit cea mai importanta zi a saptamanii si de aceea se cuvine sa o cinstim.
V-am mai spus, daca gresesc macar ma consolez cu faptul cu am sa dispar, dar daca dvs gresiti nu stiu cat de consolant ar fi gandul ca va veti chinui pentru eternitate. Sa nu intelegeti din asta ca am vreo indoiala. Dvs ar trebui sa va ganditi si daca aveti vreo ezitare in a crede ca tot ce marturisiti e corect sa nu cumva sa regretati in eternitate.