Citat:
În prealabil postat de florinna01
Ce spune biserica despre Mos Craciun?Este Sf Nicolae?Ce sa le spunem copiilor care ne intreaba?
Eu le spun ca exista si ca vine numai la copiii foarte saraci.
|
nu cred ca Mos Craciun este Mos Nicolae ... fiecare cu ale lui ... eu zic ca cei 2 sunt o legenda pe care copiii o adora, pentru ca primesc jucarii, hainute, dulciuri ... legenda care nu se stie daca este reala sau nu, tot ce e posibil sa fie reala, asa cum stim ca exista Dumnezeu desi nimeni nu l-a vazut niciodata, poate doar auzit, asa daca nu l-a vazut nimeni pe Mos Craciun sau Mos Nicolae, asta nu inseamna ca nu exista ...
Mosul vine la fiecare copil, fie ca e sarac, fie ca e bogat, dar consider ca adevaratele daruri nu sunt cele materiale, pentru care bineinteles ca parintii dau bani si copiii afla aceasta mai tarziu si sunt extrem de dezamagiti, ci cele spirituale.
era un citat "O mână de ajutor care vine de la un străin, este trimisă de Dumnezeu." ... sau de Mos Craciun, de ce nu, as putea completa eu ... acum in perioada asta oamenii devin parca o tara mai buni si in febra sarbatorilor, fac opere caritabile cat isi permit ... nimic nu se compara cu bucuria sufleteasca a unui copil care nu a vazut prea multe jucarii la viata lui, sau care nu a mancat prea multe dulciuri, sau nu a avut in viata lui un bradut impodobit, atunci cand primeste ceva cadou ... asta e adevaratul dar a lui Mos Craciun, nu cadoul in sine ... bucuria sufleteasca a copiilor este cel mai frumos dar pe care il poate face Mos Craciun ...
conteaza sa nu ne indepartam niciodata de adevarata valoare al acestei sarbatori : Nasterea Domnului Nostru Iisus Hristos ... sa nu devina prea comerciala prin bautura, mancaruri de porc, sarmale, racituri, cozonaci, cadouri peste cadouri, multi uita de cele spirituale si se dedica celor materiale ...