Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Chiar nu cunosc exemplul la care va referiti. Daca imi spuneti pot sa incerc sa ma explim pe tema asta.
|
Trinitatea.
Citat:
Daca vreti sa cititi toate sursele, s-ar putea sa intimpinati intr-adevar problema asta.
|
Despre asta e vorba.
Citat:
Si daca contestiti cu argumente ceea ce am spus eu fie va voi da dreptate (nu va fi cazul ptr ca nu exista argumente), fie voi explica de ce nu sunt valide argumentele dvs.Asa ca va rog sa argumentari.
|
Nici nu e nevoie să contestesc (
sic!) O vor face coreligionarii dumneavoastră.
Citat:
Putem spune ca este nascatoare de Hristos, si este, dar fiind nascatoare de Hristos, este implicit si nascatoare de Dumnezeu. Daca Fecioara Maria L-a nascut pe Hristos, iar Hristos este si Dumnezeu, atunci L-a nascut pe Dumnezeu. Si nu sunt eretic.
|
Dar Hristos este și Creator! Atunci Maria L-a născut pe Creator... Dar Creator este și Dumnezeu Tatăl!... Deci Maria... Dar Creator este și Duhul Sfânt!... Și nu. Nu sunteți eretic.
Citat:
Si dupa argumentare vreau sa va adresez si doua intrebari la care raspunusul poate si doar da sau nu.
1.S-a nascut Hristos si implicit Fiul, din Fecioara?
2. Daca S-a nascut Dumnezeu Fiul din Feciora, acesta nu este nascatoare de Dumnezeu? (daca ar fi nascut un om ar fi fost nascatoare de om, daca L-a nascut pe Dumnezeu Fiu este Nascatoare de Dumnezeu)
|
La asemenea întrebări, între DA și NU, există zeci de nuanțe. Nuanțe pe care vi le-am expus succint în postare. Așa că haideți domnu' Lucian, nu suntem la Referendum pentru proști!
Citat:
Nici nu a sustinut nimeni ca Dumnezeu a mostenit ceva de la Fecioara. Si nici ca natura umana a Fecioarei s-ar fi schimbat prin nastere.
|
Decât că a primit o majusculă, ceva atribute de Mijlocitor și Mântuitor... doar atât... Un fleac!
Citat:
Sper ca nu ati spus ca Dumnezeu se identifica pentru totdeauna cu natura umana. Identificarea presupune identitate, adica nediferentiere.
|
Ba am spus. Nu știu în ce limbă identificarea presupune identitate, poate în moldovenească ori megleno-română... Dacă apărătorii câinilor comunitari se identifică cu suferințele lor, nu înseamnă că sunt câini!
Citat:
Si acum 500 de ani cu siguranta au fost schimbari dramatice in interval de 10 ani. Daca nu va suparati puteti sa dati niste exemple?
|
Vă dau un singur exemplu, pentru a vă lăsa posibilitatea după modelul deja cunoscut să-l negați cu vehemență.
Poluarea. În toată istoria planetei nu au fost schimbări atât de dramatice. Unii specialiști nu ne dau mai mult de 20 de ani, dacă se continuă trendul actual. Și precum pare, nu doar că nu s-a stopat trendul, ci s-a accentuat.
Citat:
Dar ptr ca mi-ati aruncat manusa cu cele 10 luni. Sa inteleg ca dvs sustineti ca a doua venire nu ca este iminenta, dar timpul pana la venire e de numarul anilor? Cand vorbim de modificari drastice in 10 luni, cred ca nu gresesc sa cred ca nu vor trece 10 ani, sa zicem, pana la venire?
|
Nu forțați cuvintele mele! N-am folosit intervalul de 10 ani/10 luni pentru a exprima timpul până la venire, citiți mai cu atenție! Pe de altă parte, există posibilitatea ca acest interval să fie chiar mai mic de 10 ani. Nu pot face (și nici nu am voie) să fac asemenea predicții, dar gândiți-vă și dumneavoastră, e posibil ca după cum decurg lucrurile, în 5 ani criza în care am intrat (vorbesc de cea de anul acesta) să devină insuportabilă?
Citat:
Si ca sa va raspund la partea unde spuneati ca sunt sigur pe ce spun. Eu cred, repet cred si nu stiu, nu as fi in masura sa spun ca stiu, dar cred in proportie de 99.% ca a doua venire nu va avea loc in urmatorii 20 de ani
|
Domnule, felicitări! Aveți o credință mare ca a lui William Miller.