View Single Post
Vechi 19.12.2011, 10:30:30
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Recunosc că am limite și tocmai de aceea nu vreau să mă aventurez pe terenul speculațiilor. Acolo unde Biblia tace, mai bine nu vorbesc.
Am sa folosesc o exprimare pe care o folosesc multi teologi protestanti si noeoprotestant: "Dupa parerea mea" exact asta faceti. Speculatia presupune datul cu parerea. Atat timp cat nu ai toate informatiile nu poti decat sa iti dai cu parerea. Si dvs nu aveti toate informatiile, nu aveti Sf traditie si deci va dati cu parerea. Speculati.
Si daca sunt totusi aspecte din viata curenta (nu imi vine acum un exemplu) despre care Sf Scriptura nu vorbeste? Pe baza a ce luati o anumita atitudine?

Citat:
Între Creator și creatură este o prăpastie de nedescris! Ori admitem că Dumnezeu (Tatăl, Fiul, Duhul Sfânt) e Creator, ori ne luăm de mână cu ateii și spunem că este o creatură.
Nu va contraziceti va rog. Ati spus ca luati biblia ca un intreg, asa ca nu luati o fraza a mea si o scoateti din context. Eu am spus ca Sf Duh este a 3-a Persoana a Sfintei Treimi. In acelasi timp am spus ca nu reiese explicit din Sf Scriptura acest fapt si ca fara traditie, adica fara cunostintele despre invataturile formulate anterior de altii (pe baza St Treditii) nu ati fi crezut asta. Atat.

Citat:
De asta mi-a fost frică că nu o să înțelegeți. Iar dacă încerc să explic, mă veți înțelege greșit. Haideți totuși să încercăm...
Dvs. ați spus textual: "Firea umana nu a existat inainte de zamislire", iar eu v-am cerut să faceți abstracție de termenul "firea umană" (mi-era teamă că n-o veți face) și să vă amintiți dacă nu cumva Dumnezeu Fiul S-a prezentat în formă de om înaintea pământenilor și înainte de momentul Betleem.
Acum am inteles. Ba da. Dumnezeu Fiul, nu Iisus Hristos.

Citat:
Înseamnă că a fost o greșeală de exprimare. Ați scris: "Doar Dumnezeu Fiul a fost din vesnicie" M-am îngrozit când am citit o atare propoziție...
Ma refeream la Dumnezeu Fiul si Hristos. Dumnezeu Fiul a fost din vesnicie pe cand Hristos a aparut la un moment fix al istoriei.
Dar tot nu ati raspuns la aspectul cu Nascatoare de Dumnezeu. Daca Hristos era Dumnezeu in pantecele mamei Sale si Dumnezeu dupa nastere, cred ca e corect sa presupunem ca si in timpul nasterii era Dumnezeu. Deci Fecioara Maria L-a nascut pe Dumnezeu. Si care sunt aspectele problematice in atibuirea (de catre Dumnezeu, tin sa mentionez) denumirii de Nascatoare de Dumnezeu.

Last edited by Lucian008; 19.12.2011 at 10:36:02.