Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
foarte buna comparatia.
majoritatea astronomilor cred ca in universul asta aproape infinit, exista si alte civilizatii decat noi.
dar tot ei combat cu putere fenomene gen OZN, rapiri, etc.
de ce?
pentru a se disocia de oenibil.
desi ei cred, nu vor spune cu tarie "da exista si avem dovada" decat cand o vor avea, daca o vor avea.
la fel este si cu credinta.
spuneam altadata, ca tocmai credinciosii ce afirma ca nu au nevoie de dovezi pentru a crede, se entuziazmeaza la povestile cele mai lipsite de sens si adevar.
|
Unii. Sa nu generalizam. Si a crede ca exista extraterestii chiar daca am accepta teoria evolutiei (a carei probabilitate e practic nula) este dovada crunta de prostie. Cum s-a format viata in alte locuri din Univers? Are celula vie aceeasi structura? Daca da probabilitatea aia aproape de zero ca sa ia nastere o celula vie aici pe Pamant din care sa se dezvolte viata, se imparte la aproape infinit (cat e universul) ca sa se creeze aceleasi conditii si aceleasi elemente componente. Si sa se dezvolte viata la fel, catre o entitate inteligenta (chiar daca nu sub acceasi forma), deja am vorbi despre dirijism. Am accepta ca exista un Dumnezeu.
Daca are alta structura materia aia vie a extraterestilor cum a ajuns la constiinta de sine, ca doar asta e o proprietate a organismelor vii in forma terestra? Si mai mult si aici se aplica argumentul cum ca daca a evoluat spre o entitate inteligenta putem vorbi despre dirijism, deci despre Dumnezeu. Exista si a doua varianta aici sa existe o tendinta a Universului spre asa ceva. Dar legile fizicii, desi confirma ca exista o tendinta, dar ea este spre haos si nu spre ordine.
Ptr cineva care se bazeaza pe concret si pe stiinta, logica e cam subreda.
PS: Deja am spus ca nu exista argumente stiintifice solide (la momentul actual) care sa demonstreze ca ceea ce au descoperit este arca lui Noe.